1
Producten

Van salsa tot tzatziki

Van salsa tot tzatziki

De OnionChef is nieuw, hip en hij snijdt alles razendsnel in kleine blokjes - zonder vuile handen. In slechts 10 minuten maak je deze vier overheerlijke salsa’s en sauzen! Lekker bij een stukje gegrild vlees uit je Airfryer.

Bereidingstijd: 0-30 minuten

Ingrediënten

  • Voor de Thaise salsa met mango
  • 1 stevige mango
  • 1 komkommer
  • 1 passievrucht
  • 1 stronkje lente-ui
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • Peper en zout uit de molen
  • Voor de tzatziki
  • 500 gram Fage Griekse yoghurt 0%
  • 6 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • Peper en zout uit de molen
  • Voor de Argentijnse chimichurri
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Het sap van 1 limoen
  • 8 kleine harde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1/2 bosje verse oregano
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 dl olijfolie extra vierge
  • Tomatensalsa
  • 500 gr kleine zoete tomaatjes (Tasty Tom)
  • 1 rode ui
  • 3 jalapeño pepers
  • 2 tenen knoflook
  • Het sap van 1 limoen

Bereiding

  • Thaise salsa met mango Schil de mango en ontdoe deze van de pit. Verwijder de zaadjes uit de rode peper. Doe de mango, de komkommer en de rode peper door elkaar in de OnionChef en maak hier blokjes van met de paarse zeef. Snij de lente-ui en de koriander met de hand fijn en meng deze door de salsa. Snij de passievrucht en de limoen doormidden. Knijp de limoen uit boven de salsa. Lepel de passievrucht leeg en voeg de inhoud ook toe aan de salsa. Breng tot slot de salsa op smaak met zout en peper.
  • Tzatziki Pel de knoflooktenen en snij de komkommer in grove stukken. Doe de komkommer samen met de knoflook in de OnionChef en hak er mooie blokjes van. Doe de yoghurt in een grote kom en voeg hier de komkommer en knoflook aan toe. Meng dit en breng de tzatziki op smaak met zout en peper. Voor het lekkerste resultaat laat je de tzatziki het beste 24 uur trekken.
  • Chimichurri Chimichurri is te gebruiken als marinade maar ook als dressing of saus. Zet het zwarte mes in de OnionChef en blend door middel van korte pulsen de peterselie, oregano, olijfolie, azijn en het limoensap tot een mooie fijne structuur. Doe dit mengsel in een schaal en maak je OnionChef leeg. Zet nu het paarse mes met het mandje erin en hak de gepelde knoflook, rode peper, tomaten, ui, paprika in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de schaal en meng beide mengsels tot een geheel. Breng de chimichurri op smaak met zout en peper en bewaar hem in een pot. Heerlijk als marinade, dressing en saus!
  • Tomatensalsa Pel de ui en snij deze in grove stukken. Pel de knoflook. Snij de limoen doormidden. Haal de stelen van de jalapeño pepers. Doe de knoflook, tomaatjes, ui, en jalapeño pepers door elkaar in de OnionChef. Meng alles met de olijfolie en het limoensap. Breng tot slot op smaak met peper uit de molen.
Van salsa tot tzatziki