1
The Philips Chef

Zalmkroketjes

Zalmkroketjes | Philips

Zalmkroketten zijn heerlijk en makkelijk om te maken. Goed voor een eenvoudige avondmaaltijd, als snack, of koud op een salade de dag erna.

Porties 2 p, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 10 m

Ingrediënten

  • 170 gr zalm uit blik, uitgelekt en in stukjes
  • 1 ei
  • 30 gr fijngehakte selderij
  • 25 gr lenteui in stukjes
  • 1 eetlepel verse dille, gehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 40 gr tarwekiemen
  • 45 ml olijfolie

Bereiding

  • Meng in een kom de zalm, ei, selderij, lenteui, dille en knoflookpoeder. Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een golfbal en rol ze door de tarwekiemen.
  • Verhit olie in een grote wok op middelhoog vuur. Druk de balletjes iets plat en frituur ze in ongeveer 10 minuten goudbruin, af en toe omkeren.
Zalmkroketjes | Philips