0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Roomsoesjes

    Roomsoesjes, voor velen het favoriete verjaardagshapje. Met behulp van de Philips staafmixer maak je ze eenvoudig zelf.

    Porties 10, Voorbereidingstijd 25 min., Bereidingstijd: 25 min.
    0-30 minuten
    Notenvrij
    Staafmixer
    Zuivel
    Desserts en gebakjes
    Bloem
    Eggs

    Ingrediënten

    • 100 g bloem
    • 100 g boter
    • 200 g water
    • 200 g eieren (4 grote)
    • 1/4 theelepel zout
    • Vulling
    • 1 pakje aanmaakpudding met vanillesmaak
    • 240 ml melk
    • 240 ml slagroom

    Bereiding

    • 1. Combineer het pakje aanmaakpudding in een kom met 240 ml koude melk. Klop 2 minuten lang met de dubbele mengaccessoire. Dek de pudding af en laat deze ten minste 5 minuten in de koelkast dik worden.
    • 2. Klop de room met de garde of het dubbele mengaccessoire. Schep de geklopte slagroom voorzichtig door het puddingmengsel. Dek af en zet in de koelkast.
    • 3. Breng in een grote pan het water met de boter aan de kook tot er grote bellen ontstaan. Roer op matig vuur de bloem en het zout erdoor. Roer krachtig tot het deeg een bal vormt in het midden van de pan. Breng het deeg over naar een grote mengkom en laat het 5 minuten staan. Voeg de eieren een voor een toe en meng elke keer goed met de dubbele mengaccessoire. Gebruik een eetlepel om porties deeg 5 cm uit elkaar op een niet-ingevette bakplaat te verdelen.
    • 4. Bak 25 minuten in de oven op 218 °C goudbruin. Ze moeten middenin droog zijn.
    • 5. Nadat de soesjes zijn afgekoeld, kunt u ze in tweeën snijden en vullen met het puddingmengsel. U kunt ook een spuitzak gebruiken om de pudding in de soesjes te spuiten.
    Roomsoesjes

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.