1
Producten

Rookworst brioches

Rookworst brioches

Een heerlijk alternatief voor het worstenbroodje is de rookworst brioche, die uit de Elzas komt overwaaien. Makkelijk en snel te maken in je Airfryer op de grillpan of bakplaat. Probeer ook te variëren met andere worstsoorten om andere varianten te maken.

Porties 6, Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 14 gram gedroogde gist
  • 125 gram lauw water
  • 4 eieren
  • 250 gram boter
  • 6 rookworsten (rechte rookworsten)
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei voor in te strijken

Bereiding

  • 1. Maak eerst het briochedeeg door de bloem te zeven en in een keukenmachine te doen.
  • 2. Week het gist in het lauwwarme water zodat deze oplost en voeg deze aan de bloem toe in de keukenmachine en draai hier een deeg van.
  • 3. Laat dit 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek in de keukenmachine kom.
  • 4. Klop de eieren los en smelt de boter en laat hem afkoelen.
  • 5. Voeg de eieren, zout en boter aan het voordeeg toe in de kom en kneed dit tot een soepel deeg.
  • 6. Laat dit deeg 30 minuten rijzen.
  • 7. Haal intussen de rookworsten uit de verpakking.
  • 8. Bestuif je keukenblad met de bloem en rol het deeg uit tot een plak van 30 bij 50 cm.
  • 9. Snij met een mes of een pizzasnijder 6 repen van 5 bij 30 cm uit.
  • 10. Rol de rookworsten door de bloem en wikkel of rol als een spiraal het briochedeeg om de rookworst.
  • 11. Bestrijk de brioches in met het ei.
  • 12. Smeer de bakplaat of grillpan in met wat neutrale olie.
  • 13. Bak de brioches: Compact Airfryers per 2: 30 minuten op 150 graden. XL Airfryer per 3: 30 minuten op 150 graden. XXL Airfryer per 3: 30 minuten op 140 graden.
Rookworst brioches
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!