0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Romige champignonsoep

    Champignonsoep is een heerlijke soep, met een romige smaak. Met de Philips staafmixer wordt het bereiden van dit recept extra makkelijk.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 30 min., Bereidingstijd: 20 min.
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Voorafjes en snacks
    SoupMaker
    Vegetarisch

    Ingrediënten

    • 500 ml water
    • 1 teentje knoflook
    • 10 g (1 eetlepel) boter
    • Bloem (1 eetlepel)
    • 250 ml room
    • 500 g witte champignons, schoongemaakt
    • 1 rundvleesbouillonblokje
    • 100 g pancetta, gehakt
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • Verse peterselie

    Bereiding

    • 1. Maak een roux: smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Wanneer de boter is gesmolten, voegt u al roerend bloem toe. Blijf op middelhoog vuur een paar minuten lang roeren tot de roux glanzend is en een pasta is geworden.
    • 2. Zodra de roux glanzend wordt, haalt u deze van het vuur en laat u deze afkoelen.
    • 3. Bak de champignons op laag vuur in een pan met een beetje boter.
    • 4. Voeg de room, de nootmuskaat en het bouillonblokje toe. Laat op laag vuur zachtjes koken totdat alles goed heet is, ongeveer 5 minuten.
    • 5. Giet de hete soep over de afgekoelde roux en mix alles met de staafmixer.
    • 6. Bak de pancetta in een koekenpan en voeg deze toe aan de soep.
    • 7. Garneer met een beetje room en wat peterselie.
    • Tip van de Chef: De nootmuskaat haalt het aroma van de champignons naar boven en zorgt voor een heerlijke, rijke smaak.
    Champignonsoep

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.