Champignonsoep is een heerlijke soep, met een romige smaak. Met de Philips staafmixer wordt het bereiden van dit recept extra makkelijk.
Porties 4, Voorbereidingstijd 30 min., Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten
- 500 ml water
- 1 teentje knoflook
- 10 g (1 eetlepel) boter
- Bloem (1 eetlepel)
- 250 ml room
- 500 g witte champignons, schoongemaakt
- 1 rundvleesbouillonblokje
- 100 g pancetta, gehakt
- 1 snufje gemalen nootmuskaat
- Verse peterselie
Bereiding
- 1. Maak een roux: smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Wanneer de boter is gesmolten, voegt u al roerend bloem toe. Blijf op middelhoog vuur een paar minuten lang roeren tot de roux glanzend is en een pasta is geworden.
- 2. Zodra de roux glanzend wordt, haalt u deze van het vuur en laat u deze afkoelen.
- 3. Bak de champignons op laag vuur in een pan met een beetje boter.
- 4. Voeg de room, de nootmuskaat en het bouillonblokje toe. Laat op laag vuur zachtjes koken totdat alles goed heet is, ongeveer 5 minuten.
- 5. Giet de hete soep over de afgekoelde roux en mix alles met de staafmixer.
- 6. Bak de pancetta in een koekenpan en voeg deze toe aan de soep.
- 7. Garneer met een beetje room en wat peterselie.
- Tip van de Chef: De nootmuskaat haalt het aroma van de champignons naar boven en zorgt voor een heerlijke, rijke smaak.