Heerlijke homemade pizza's uit je Airfyer, gemaakt met behulp van de grillpan accessoire. Zie dit recept als een basisrecept en varieer gerust in je topping. Dit recept is van toepassing op zowel de Airfryer Avance XL als de iets kleinere Airfryer Viva. In de Viva zal de pizza iets dikker worden en rijker belegd.
Porties 2, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- Deeg:
- 200 gram bloem
- 100 ml water
- 1 zakje gedroogd gist
- 2 el olijfolie
- 10 gram zout
- 5 gram suiker
- Beleg:
- Potje tomatensaus
- 8 plakjes salami
- 8 champignons
- 12 bolletjes mozzarella
- 10 kleine cherrytomaatjes
- 10 zwarte olijven
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 1 gele paprika
- Verse basilicum
- Gedroogde oregano
Bereiding
- Begin met het maken van een gistdeeg. Dat doe je als volgt: meng de gist met het lauwe water. Zeeg de bloem, leg deze op je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Strooi het zout en de suiker op de rand. Giet de olie en het gistmengsel in het kuiltje en werk voorzichtig van binnen naar buiten. Kneed tot een elastisch deeg. Als je een keukenmachine met deeghaak hebt laat je deze het zware werk doen en zet je hem op stand 3. Verdeel het deeg in 2 stukken en laat het minimaal 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
- Snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Haal de zaadjes uit de peper en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de olijven in ringetjes, champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Na 1 uur rol je het deeg uit op de grillpan accessoire (ongeveer 1/2 cm groter dan je grillpan) en beleg je het deeg met de tomatensaus. Leg alle ingrediënten op de tomatensaus en bak de pizza in 8 a 10 minuten af op 180 graden. Bestrooi met de basilicum.