1
The Philips Chef

Pittige frieten in de schil

Pittige frieten in de schil

Bijgerecht – 4 personen

Porties 4 p, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 20 m

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 kleine gedroogde chilipepertjes of 1 volle theelepel versgemalen gedroogde chilivlokken
  • ½ eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de AirFryer voor op 180 °C.
  • Boen de aardappelen schoon onder stromend water. Snijd ze in de lengte in 1½ cm dikke repen.
  • Week de friet in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier
  • Verkruimel de pepertjes heel fijn (in een vijzel) en meng ze in een diep bord met de olijfolie, peper en kerriepoeder. Schep de frieten erdoor.
  • Doe de frieten over in het mandje en schuif dat in de AirFryer. Stel de tijd in op 20 minuten en bak de frieten mooi bruin en gaar. Schep ze af en toe om.
  • Serveer de frieten in een schaal en strooi er wat zout over. Lekker bij biefstuk.
Pittige frieten in de schil