1
Producten

Penne met asperges en doperwten

Penne met asperges en doperwten

Met de Pastamachine maak je pasta met de smaak van asperges. Uniek omdat deze pasta niet te koop is in de winkel. Een gerecht om je pastabord bij op te eten.

Porties 4, Bereidingstijd: 30-60 m

Ingrediënten

  • 250 gram Semola bloem
  • 95 ml vocht (aspergevocht en 1 eidooier)
  • Penne opzetstuk
  • 250 gram semola bloem
  • 95 ml spinazie sap
  • 250 witte asperges
  • 2x 250 gram groene asperges
  • 50 gram gezouten boter
  • 100 gram diepvriesdoperwerwten
  • 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
  • 200 ml magere room
  • 2 stengels lente-ui
  • 3 eetlepels gesneden platte peterselie
  • Mespunt gerookte paprika poeder
  • 75 gram vers geraspte Auricchio of Parmezaanse
  • kaas

Bereiding

  • Schil de witte asperges en snij de harde onderkant eraf. Snij deze samen met 250 gram groene asperges in stukken van 2 cm. Was de de lente-ui en snij deze in ringen Kook de Asperges in water gaar en haal deze door een zeef. Bewaar het vocht en spoel de asperges meteen koud om kleur te behouden. Kook het vocht in tot je ongeveel 400 ml over hebt en breng dit op smaak met zout en peper. Laat dit afkoelen.
  • Maak nu eerst de witte penne door de helft van het Semola bloem in de Pastamachine te stoppen en daar het afgekoelde witte aspergevocht en een geklopte eidooier aan toe te voegen. Snij de penne af om de 2cm met het hulpstuk van de Pastamachine.
  • Haal 250 gram groene asperges door een juicer zodat je 95 gram groen aspergevocht overhoudt. Maak nu de groene penne door het tweede deel van het Semola bloem in de Pastamachine te stoppen en daar het groene aspergesap uit de juicer aan toe te voegen.
  • Week vervolgens het gedroogde eekhoorntjesbrood 20 minuten in water. Verhit de boter in een koekenpan op klein vuur en bak de dorperwten en uitgelekt eekhoorntjesbrood. Voeg na 2 minuten de asperges toe. Schenk er de room en het laatste witte gekookte Aspergevocht bij. Breng op smaak met zout en peper.
  • Stop nu de penne in de saus en laat deze 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan zodat de smaak van de asperges en de saus in de Penne trekt en deze ook gaar wordt. Je zult zien dat de saus gaat binden. Mocht de saus te dik worden, verdun deze dan met melk. Proef en dien meteen op met wat vers gesneden lente-ui, peterselie en bestrooi met vers geraspte kaas.
Penne met asperges en doperwten

Deel dit recept