Met je staafmixer kun je werkelijk ontelbare gerechten maken: soep, sauzen maar ook dit vernieuwend sapje! Deze combinatie van karamel met passievruchten en lavendel is een heerlijke zomerse traktatie.
Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 50 gram suiker
- 1 dl water
- 6 rijpe passievruchten
- 3 sinaasappels
- 1 citroen
- 5 dl halfvolle melk
- 5 takjes lavendel
- Crushed ijs
Bereiding
- Maak eerst de karamel door de suiker met 1 dl water te verhitten op een middelhoog vuur. Let op dat de karamel niet te donker wordt! Wanneer hij goudbruin wordt kan je de bodem van de pan het beste in koud water dompelen zodat hij meteen afkoelt.
- Pers nu de sinaasappels en de citroen uit en doe dit sap in de afgekoelde karamel. Let op, dit kan spetteren!
- Zet de pan weer op het vuur en laat het koken tot je een mooie dikke siroop hebt. Doe de siroop in een hittebestendige kom en laat deze afkoelen.
- Halveer de passievruchten en schep de pulp eruit in een hoge staafmixer beker. Voeg de siroop en de melk toe en blend het geheel mooi tot een shake.
- Doe het ijs in de glazen en vul ze aan met de shake. Trek de lavendelbloemen van de lavendeltakjes en strooi deze over de glazen.