Elke portie bevat:
440 kJ/105 kcal
3 g eiwitten
6 g vet waarvan 2 g verzadigd,
10 g koolhydraten
1 g vezels
Porties8 p,Voorbereidingstijd15 m,Bereidingstijd:8 m
Groenten
Notenvrij
Voorafjes en snacks
Airfryer
Ingrediënten
1/4 ui
100 g champignons
20 g boter
1½ eetlepel bloem met kop
500 ml melk
zout
gemalen nootmuskaat
2 eetlepels plantaardige olie
50 g broodkruim
Bereiding
Snipper de ui en snijd de champignons fijn. Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons. Voeg de bloem toe en roer goed. Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het paddenstoelenmengsel in de steelpan. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Laat 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Meng voor de paneerlaag olie en broodkruim. Blijf roeren tot het mengsel weer los en kruimelig wordt.
Rol 1 eetlepel vulling door de paneerlaag tot de vulling volledig is bedekt. Doe in de mand van de Airfryer. Ga door tot de vulling op is.
Verwarm de Airfryer voor op 200 °C.
Schuif de mand in de Airfryer. Stel de timer in op 8 minuten en frituur de kroketjes tot u het signaal van de timer hoort en ze knapperig en bruin zijn.
Tip van de Chef: Voor vleeskroketjes vervangt u de champignons door 100 g fi jngesneden kalfs- of rundvlees (riblap, schenkel).