Verras je vrouw, (schoon) moeder of oma met deze heerlijke cheesecake met frambozen. Heel eenvoudig en gezond uit de Philips Airfryer.
Porties2 taarten,Bereidingstijd:60-90 minuten
60-90 minuten
Zuivel
Kaas
Desserts en gebakjes
Airfryer
Bloem
Eggs
Fruit
Ingrediënten
15 thee biscuits
100 gram boter op kamertemperatuur
500 gram roomkaas
450 gram ricotta
270 gram witte basterdsuiker
45 gram bloem
280 ml crème fraîche
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
250 gram frambozen
Roze merengue schuimpjes
100 ml slagroom
Poedersuiker
Benodigdheden:
2 taartvormen van 16 cm
Aluminiumfolie
Bereiding
1. Smelt de boter in een pan en hak ondertussen de koekjes fijn. Meng de fijngesneden koekjes met de gesmolten boter en meng dit goed. Bekleed de vormen met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel over de bodem. Bak de bodems 10 minuten in je Airfryer op 160 graden.
2. Klop de roomkaas en ricotta met een mixer glad. Voeg de basterdsuiker, bloem, crème fraîche en vanillesuiker toe en mix goed door. Klop één voor één de eieren door het mengsel. Schenk de vulling op de koekbodem en omwikkel de hele vorm met aluminiumfolie. Bak de taarten 45 minuten op 150 graden in je Airfryer. Laat de taartjes minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
3. Klop slagroom stijf en bestrijk de taarten met slagroom. Verdeel de merengue en frambozen over de taart. Net voordat je hem serveert, strooi je er nog wat poedersuiker over. Fijne Moederdag!