Porties p,Voorbereidingstijd20 m,Bereidingstijd:20 m
0-30 minuten
Groenten
Voorafjes en snacks
Airfryer
Zuivelvrij
Vlees
Ingrediënten
125 g chorizo, in kleine blokjes
1 sjalotje, gesnipperd
¼ rode paprika, in kleine blokjes
2 eetlepels peterselie
200 g gekoeld taartdeeg (pate brisee) of pizzadeeg
Bereiding
Schep in een koekenpan de chorizo met de sjalot en paprika door elkaar en bak dit zachtjes 2-3 minuten tot de paprika beetgaar is. Roer van het vuur af de peterselie erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de AirFryer voor op 200 °C
Steek met een glas 20 rondjes van 5 cm uit het deeg. Schep op elk rondje een lepel van het chorizomengsel. Druk de rand tussen duim en wijsvinger met een schulprandje dicht.
Leg 10 empanada’s in het mandje en schuif het mandje in de AirFryer. Stel de tijd in op 10 minuten en bak de empanada’s goudbruin en gaar.
Bak de rest van de empanada’s op de zelfde manier.Serveer de empanada’s lauwwarm