1
Producten

Mexicaanse empanadas

    Mexicaanse empanadas

    Deze mini empanadas zijn lekker voor op een feestje of op een zomerse dag met een salade. Je maakt ze makkelijk en snel in je Airfryer. Vervang de kip gerust door andere vleessoorten om je eigen variant te maken.

    Porties 10, Bereidingstijd: 0-30 minuten

    Ingrediënten

    • 1 kipfilet
    • 1 paprika
    • 2 tenen knoflook
    • 1 ui
    • 1 rode chilipeper
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 10 velletjes hartige taartdeeg
    • halve theelepel komijnpoeder
    • handje geraspte kaas

    Bereiding

    • Kook de kipfilet in circa 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de paprika in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en snijd de chilipeper fijn. Giet een scheut olie in een pan en bak de ui met de paprika aan. Voeg na circa 3-4 minuten paprikapoeder, chilipeper, komijnpoeder en de knoflookpoeder toe en roer dit goed door. Als de kip gekookt is, snijd deze dan in kleine stukjes. Voeg de kip vervolgens toe en bak deze circa 2-3 minuten mee. Als laatste voeg je eventueel de geraspte kaas toe en meng dit door het mengsel. Je kunt nu starten met de empanadas maken. Zet een groot glas op een vel hartige taartdeeg en snijd een rondje uit. Verdeel vervolgens ongeveer 1 eetlepel van het kipmengsel over het velletje deeg en vouw de empanada dubbel. Druk de randjes aan met een vork. Ga zo door totdat het kipmengsel op is. Bak de empanadas op de grillpan gedurende 15 minuten op 180 graden in je Airfryer.
    Mexicaanse empanadas

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

     

    Registreer mijn Airfryer

    Deel dit recept

    Voedingsinformatie

     

    Dit tussendoortje bevat een goede dosis vitamine C en weinig zout en verzadigd vet. Vitamine C is belangrijk voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Daarnaast bevordert het de opname van ijzer en ondersteunt het de weerstand.

     

    Doordat dit Mexicaanse tussendoortje niet veel zout en verzadigd vet bevat, is het een geschikt tussendoortje voor mensen met hypercholesterolemie en hart- en vaatziekten. Gezien de calorieën is het wellicht iets minder geschikt als je op je lijn wilt letten.

    Nutritient 

    Hoeveelheid*

    ADH**

    ADH%***

    Energiewaarde
    133.6 kcal
    2000 kcal
    6.7%
    Eiwit
    1.34 energie%
    10 energie%
    12.9%
    Natrium
    123.69 mg
    < 2400 mg
    5.2%
    Koolhydraten
    3.97 energie%
    56 energie%
    6.8%
    Fosfor
    78.82 mg
    600 mg
    13.1%
    Verzadigd vet
    0.4 energie%
    <10 energie%
    3.9%
    Vet
    1.82 energie%
    30.6 energie%
    5.7%
    Vitamine B11 (foliumzuur)
    22.3 mcg
    300 mcg
    7.4%
    Vitamine C
    18.88 mg
    75 mg
    25.2%

    * hoeveelheid op basis van eenpersoonsportie

    ** aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

    *** disclaimer: De weergegeven percentages van de ADH zijn gebaseerd op een referentie-inname van een gemiddelde volwassenen (2000 kcal).