1
Producten

Maleisische aardappelrösti

Maleisische aardappelrösti

Dit recept is een aangepaste versie van de klassieke aardappelrösti. Heerlijk als bijgerecht tijdens het avondeten.

Porties 4, Voorbereidingstijd 45 min., Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen (400 g), geschild en in kleine stukjes gesneden
  • Koolzaadolie
  • 100 g gekookte kip
  • 1 eetlepel gehakte en gebakken sjalotjes
  • 1 eetlepel verse gehakte peterselie
  • 1–2 theelepels zout naar smaak
  • Witte peper
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding

  • 1. Kook de aardappelen gaar totdat u er met een vork in kunt prikken.
  • 2. Gebruik het pureeraccessoire om de aardappelen te pureren met de staafmixer. Snijd de kip in kleine stukjes.
  • 3. Plaats de aardappelen in een kom, meng de gekookte kip en gebakken sjalotjes, gehakte peterselie, en zout en peper goed door elkaar. Maak daar platte burgers van.
  • 4. Bak ze op een laag vuur in koolzaadolie totdat ze goudbruin zijn.
Maleisische aardappelrösti