1
The Philips Chef

Linzensalade

Linzensalade

Dit is een perfect picknickgerecht. Varieer met andere dressings of salade-ingrediënten die u in huis hebt.

Porties 4 p, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 25 m

Ingrediënten

  • 300 g linzen (Tip)
  • 750 ml groentebouillon
  • naar keuze: venkel- of komijnzaad
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • ¼ komkommer, in kleine blokjes
  • 1 krop bladsla, gesneden
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels extra virgine olijfolie
  • handje verse peterselie, basilicum of koriander

Bereiding

  • Doe de linzen en de bouillon in de Soup maker, sluit het deksel en kies het compoteprogramma.
  • Laat het apparaat ongeveer 10- 15 minuten gesloten staan als het programma klaar is, totdat de linzen gaar maar nog steeds stevig zijn.
  • Giet eventueel overgebleven bouillon af, doe de linzen in een grote kom en laat afkoelen.
  • Voeg tot slot de overige ingrediënten toe en meng goed.
  • Tip van de Chef: Er zijn veel verschillenden soorten linzen. Rode linzen worden iets te zacht voor dit recept. Franse groene, zwarte en bruine linzen behouden meer textuur en zijn daarom geschikter.
Linzensalade