Dit is een perfect picknickgerecht. Varieer met andere dressings of salade-ingrediënten die u in huis hebt.
Porties 4 p, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 25 m
Ingrediënten
- 300 g linzen (Tip)
- 750 ml groentebouillon
- naar keuze: venkel- of komijnzaad
- 2 tomaten, in kleine blokjes
- ¼ komkommer, in kleine blokjes
- 1 krop bladsla, gesneden
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels extra virgine olijfolie
- handje verse peterselie, basilicum of koriander
Bereiding
- Doe de linzen en de bouillon in de Soup maker, sluit het deksel en kies het
compoteprogramma.
- Laat het apparaat ongeveer 10- 15 minuten gesloten staan als het programma klaar is, totdat de linzen gaar maar nog steeds stevig zijn.
- Giet eventueel overgebleven bouillon af, doe de linzen in een grote kom en laat afkoelen.
- Voeg tot slot de overige ingrediënten toe en meng goed.
- Tip van de Chef: Er zijn veel verschillenden soorten linzen. Rode linzen worden iets te zacht voor dit recept. Franse groene, zwarte en bruine linzen behouden meer textuur en zijn daarom geschikter.