We hebben sinds een tijd een koning, dus ik bedacht een variant op de bestaande koninginnensoep. De soep krijgt een mooie oranje kleur door de toegevoegde wortel. Een heerlijke, rijke soep met patrijzenvlees, erwtjes en amandelmelk.
Serveer met zelfgemaakte koning croutons.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 100 gram winterpeen
- 50 gram doperwten
- 1 eidooier
- 125 ml amandelmelk
- 2 patrijzen
- Kippenbouillon
Bereiding
- Snijd de winterpeen in stukken en snijd het wit van de prei in dunne ringen. Doe de kippenbouillon samen met de aardappel, wortel en de 2 patrijzen in de SoupMaker en kies programma 2.
- Als het programma is afgelopen haal je de patrijzen eruit. Klop de eierdooier door de amandelmelk en voeg dit toe aan de hete bouillon. Mix dit meteen door met stand 4 van de SoupMaker.
- Maak ondertussen de patrijzen schoon en snijd het vlees. Voeg het vlees samen met de erwtjes en de prei toe en laat dit 5 minuten staan in de hete soep.
- Maak leuke koning croutons, door met een kroontjes steker vormpjes uit sneden brood te steken. Rooster deze in de oven of in de Airfryer.
- Serveer de soep met de croutons. Eet smakelijk!