0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Kleurrijke regenboogloempia's

    Maak verrassend gekleurde loempia’s van rijstpapier! Serveer bij de borrel als gezonde snack met een frisse dip. Of doe ze in plaats van groenten bij een gerecht.

    Porties 20, Voorbereidingstijd 0-15 minuten, Bereidingstijd: 0-15 minuten
    Keukenmachine
    0-30 minuten
    Kaas
    Groenten
    Voorafjes en snacks
    Fruit

    Ingrediënten

    • 2 liter water
    • 10 vellen rijstpapier
    • 1 potje bieslook
    • 1 voorgekookte rode biet
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 courgette
    • 2 choggia bieten
    • Verse munt
    • 1 mango in blokjes
    • 3 kleuren wortels

    Bereiding

    • 1. Kook in een pan de 2 liter water en zet dit apart om een beetje af te laten koelen. Dit heb je nodig om de rijstvellen in te weken.
    • 2. Zet het plakjesmes in de foodprocessor en snij de rode biet en choggia bieten in zeer dunne plakjes.
    • 3. Zet vervolgens het julliennemes in de foodprocessor en snij de wortels, paprika’s en courgette. Probeer hierbij de kleuren gescheiden te houden om straks het gerecht mooier op te kunnen maken.
    • 4. eg nu de rijstvellen maximaal 20 seconden in het water en haal ze er dan weer uit. Let op dat je water niet te heet is en je ze er niet te lang in laat liggen, anders krijg je ze moeilijker gerold. Snij de rijstvellen doormidden met een scherp mes, zodat je er 20 krijgt.
    • 5. Verdeel de groenten, de mango en de verse munt op de vellen. Rol deze vervolgens dicht als een loempia. Steek als decoratie in de uiteindes de bieslook.
    • Tip van de Chef: lekker met een soja-, pinda-, chili- of een yoghurtsaus!
    Kleurrijke regenboogloempia’s

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.