Deze kaassoufflés bevatten veel eiwitten en calcium. Eiwitten zijn belangrijk voor herstel van weefsels in je lichaam en calcium zorgt voor sterke botten. Ook is calcium goed voor het functioneren van je spieren. Omdat dit gerecht relatief veel calorieën, zout en verzadigd vet bevat, is dit tussendoortje minder geschikt als je op je lijn wilt letten of bij diabetes, hypercholesterolemie en hart- en vaatziekten.
Nutritient | Hoeveelheid* | ADH** | ADH%*** |
Energiewaarde | 488.33 kcal | 2000 kcal | 24.4% |
Eiwit | 3.49 energie% | 10 energie% | 33.6% |
Fosfor | 244.06 mg | 600-3000 | 40.7% |
Koolhydraten | 4.75 energie% | 56 energie% | 8.6% |
Natrium | 713.38 mg | 2400 mg | 29.7% |
Verzadigd vet | 11.63 energie% | < 10 energie% | 112% |
Vet | 18.58 energie% | 30.6 energie% | 58.4% |
Vitamine A | 243.7 mcg | 700-3000 | 34.8% |
Zink | 1.73 mg | 7-25 mg | 24.7% |
* hoeveelheid op basis van eenpersoonsportie ** aanbevolen dagelijkse hoeveelheid *** disclaimer: De weergegeven percentages van de ADH zijn gebaseerd op een referentie-inname van een gemiddelde volwassenen (2000 kcal).
You are about to visit a Philips global content page
Continue