1
Producten

Kaaskoekjes

Kaaskoekjes

Deze kaaskoekjes zijn heerlijk bij de borrel, maar je kunt ze ook goed bij een lekkere soep eten. Je kunt de koekjes in grote hoeveelheden maken, want ze laten zich goed invriezen. Na het ontdooien kun je ze gemakkelijk afbakken. Varieer in vormen en garnering, bijvoorbeeld maanzaad, sesamzaad of zout kristallen.

Porties 10,

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 180 gram gruyere, geraspt
  • 150 gram margarine
  • 100 ml room
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel milde paprika poeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Voor de afwerking:
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel melk
  • Maanzaad
  • Komijnzaad
  • Pistachenootjes, gehakt
  • Wit en zwart sesamzaad
  • Zout

Bereiding

  • Doe de margarine, kaas, zout en paprikapoeder in een kom. Schenk de room hierbij en meng alles tot een gladde massa.
  • Zeeg de bloem en het bakpoeder boven je werkblad en maak een kuiltje. Kneed het kaasmengsel door de bloem en bakpoeder tot een deeg.
  • Kneed zo kort mogelijk om te voorkomen dat het deeg taai wordt. Als je een keukenmachine hebt, kun je deze natuurlijk het werk laten doen.
  • Rol het deeg uit tot 3 à 4 milimeter dikte en steek er mooie vormpjes van. Meng het losgeklopte ei met de melk en bestrijk de koekjes. Garneer ze met maanzaad, sesamzaad of zout. Leg de koekjes op de grillpan en bak ze af in 12 minuten op 170 graden.
Kaaskoekjes

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Registreer mijn Airfryer

Deel dit recept