1
Producten

Heldere cantharellensoep met seranoham en truffel

Heldere cantharellensoep met seranoham en truffel

Een heldere soep die heel geschikt is als voorgerecht, maar ook als lunch met een stuk brood erbij.

Porties 4,

Ingrediënten

  • 200 gram cantharellen
  • 100 gram paddenstoelen
  • 1 plak serranoham
  • 1 el olijfolie
  • 3 el bladselderij
  • 2 sjalotten
  • Zwarte truffel
  • Mespunt nootmuskaat
  • Runderbouillon of 1 tablet

Bereiding

  • Maak de champignons en cantharellen schoon met een borsteltje. Snijd een klein stukje van de onderkant en schraap de steeltjes schoon. Halveer de cantharellen en champignons. Snijd de plak seranoham in dunne reepjes.
  • Snipper de sjalotjes en schaaf de truffel. Doe een eetlepel olie in de Soupmaker en fruit de sjalot, cantharellen, truffel en champignons in 2 minuten met programma 3 van de SoupMaker.
  • Voeg nu het bouillontablet en de nootmuskaat toe en vul de SoupMaker tot het bovenste streepje met water. Selecteer nu programma 2 van de SoupMaker. Snijd ondertussen de bladselderij fijn. Dien de soep op met de gesneden bladselderij en seranoham.
Heldere cantharellensoep met seranoham en truffel

Deel dit recept