1
Producten

Halloween special

Halloween special uit de Airfryer

Het is bijna Halloween! Een tijd voor pompoenen, verkleedpartijen maar ook lekkere hapjes. Deze kleine gerechtjes zijn erg gemakkelijk en snel te maken in je Airfryer.

Porties 8,

Ingrediënten

  • Mummie pizza’s:
  • 8 pitabroodjes of poffertjes
  • Tomatensaus
  • Plak kaas
  • Potje groene olijven (met piment)
  • Stroopwafelspookjes:
  • 8 mini stroopwafeltjes
  • 2 eieren
  • 20 gram suiker
  • Chocolade hagelslag of koffieboontjes
  • Knakworst mummies:
  • 8 knakworsten
  • 1 plakje bladerdeeg
  • Mosterd
  • Chocolade grafsteenzerken
  • 150 gram pure chocolade (78%)
  • 2 eieren (indien mogelijk gepasteuriseerd)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom

Bereiding

  • Monsterlijk lekkere minipizaatjes
  • "Bijt jij hen of zij jou?"
  • Neem pitabroodjes als je grote mummies wilt maken of gebruik poffertjes voor een kleine versie. Besmeer de pitabroodjes of poffertjes met wat tomatensaus. Snijd de kaas in dunne reepjes en leg deze kruislings op de tomatensaus. Snijd de olijven in dunne ringen en leg deze op de mummies. Bak de mummie pizza's 5 minuten op 200 graden.
  • Stroopwafelspookjes
  • "Angstaanjagend lekkere koekjes"
  • Splits het eigeel van het eiwit en klop het eiwit op. Voeg in gedeeltes de suiker toe. Spuit het opgeklopte eiwit op de stroopwafeltjes. Bak de koekjes met het schuim op 120 graden gedurende 15 minuten. Druk de hagelslag of koffieboontjes op het schuim als gezicht. De spookjes zijn het lekkerste als ze nog een beetje zacht van binnen zijn.
  • Knakworst mummies
  • "Heerlijke knakworstjes om je (mummie) vingers bij af te likken!"
  • Snijd het bladerdeeg in dunne reepjes. Wikkel de reepjes op de knakworst. Bak de mummies af gedurende 13 minuten op 160 graden. Spuit twee puntjes mosterd op de worstjes als oogjes.
  • Chocolade grafsteenzerken
  • Doe de chocolade in een hakmolen en hak deze met korte pulsen fijn. Plaats een kom in een pan met water en laat de chocolade hierin au bain marie smelten. Ontvet een grote kom voor het eiwit. Ontvet ook de garde. Splits de eieren en klop met de garde het eiwit goed stijf. Voeg daar langzaam de helft van de basterdsuiker aan toe en blijf kloppen tot de substantie pieken vormt. Klop in een andere kom de slagroom mooi stijf. Klop vervolgens met de garde de eerder gesplitste eidooiers los en voeg de andere helft van de suiker hieraan toe. Roer de gesmolten chocolade door het eierdooiermengsel. Spatel de daarna ontstane massa door de slagroom. Spatel als laatste alles door het eiwit. Spuit de chocolade mousse in vuurvaste glazen en plaats deze in de Airfryer voor 15 minuten op 150 graden.
Halloween special uit de Airfryer

Deel dit recept