Airfryer Vegetarisch recept inzending van Nancy van der Krabben 1e plaats van Groentenwedstrijd 2017.
Porties 8, Voorbereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
- Bodem
- 225 gram volkoren bloem
- 75 gram boter in kleine blokjes
- 1 ei
- 50 milliliter koud water
- Vulling
- 1 courgette
- 1 grote oranje wortel
- 1 grote gele wortel
- Tijm
- 100 milliliter pasta basis saus
- 2 eieren
- Snufje peper en zout
Bereiding
- 1. Maak eerst het deeg door de grondstoffen van het bodem met een keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg te vormen.
- 2. Rol het deeg in plastic en laat dit 1 uur rusten in de koelkast.
- 3. Was de groenten en snij deze met een mandoline of kaassschaaf in dunne brede repen.
- 4. Haal het deeg uit de koelkast en rol deze uit tot iets groter als de taartvorm.
- 5. Klem een stuk vetvrij papier in de taartvorm en vet deze in en leg hier het deeg op.
- 6. Smeer de bodem in met de pasta basissaus en rol de wortel en courgette repen er kleur op kleur in zoals op de foto.
- 7. Klop de eieren met de tijm en breng op smaak met zout en peper en giet deze over de taart.
- 8. Bak de taart in de Airfryer 40 minuten op 150 graden het makkelijkste kan je dit op de grillpan doen van de XL of in de Mand van de XXL.
- Tip van de chef: Om een Vegan variant te maken kan je de boter vervangen door Vegan Boter en de eieren door lichtgebonden maismeel met rijstmelk.