0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Gevuld brood

    Hornazo is een typisch gerecht uit Salamanca. Het is een gevuld brood en wordt vaak gegeten met 'Lunes de Aguas', een feest wat ieder jaar op de maandag na Pasen wordt gevierd. Kenmerkend aan dit brood zijn mooie versieringen. In dit recept gebruik ik gehakt en chorizo, maar je kunt ook combinaties maken met bloedworst of gekookte ham. Dit brood hoort een feest op tafel te zijn, dus leef je uit en versier het brood met vormen deeg of garneer met druiven.

    Porties 6, Bereidingstijd: 60 minuten
    Keukenmachine
    60-90 minuten
    Bijgerechten
    Vlees

    Ingrediënten

    • Voor het deeg:
    • 500 gram bloem
    • 125 gram water
    • 125 gram melk
    • 35 gram verse gist
    • 1 theelepel zout
    • 1 rookworst
    • Voor de vulling:
    • 200 gram half-om-half gehakt
    • 200 gram chorizo
    • 4 gekookte eieren
    • 1 teen knoflook
    • 1 eetlepel gehakte peterselie
    • 1 ei, losgeklopt

    Bereiding

    • 1. Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is. Los de gist op in de melk en maak van de rest van de ingrediënten een soepel brooddeeg. Als je een keukenmachine hebt, kun je er met de deeghaak een soepel deeg van laten draaien. Leg het deeg in een kom en laat minimaal 1,5 rijzen onder een vochtige, warme doek.
    • 2. Pel intussen de knoflook en hak deze fijn. Meng de knoflook met het gehakt, de peterselie en het ei tot een mooie vulling. Kook de eieren gaar en pel deze.
    • 3. Neem het deeg uit de kom en rol dit uit tot een plak die het formaat van de grillpan heeft. Houd een klein bolletje deeg achter om de Hornazo te versieren. Mocht je een Airfryer Viva hebben raad ik je aan om het deeg in tweeën te verdelen en het in twee keer af te bakken, omdat de Airfryer wat kleiner is.
    • 4. Leg de vulling als een plak op het deeg en leg daarop om en om de chorizo en de eieren. Bestrijk de randen van de deegplak met het losgeklopte ei en vouw dicht. Laat 30 minuten rijzen. Rol intussen het achtergehouden deeg uit en steek met een steker rondjes en vormen uit.
    • 5. Steek in het brood een klein gat en maak een schoorsteentje van aluminium folie. Zo kan de lucht ontsnappen tijdens het bakken. Versier het brood met de deegvormpjes. Bestrijk het brood met losgeklopt ei en bak de Hornazo 45 minuten op 150 graden.
    Gevuld brood (Hornazo)

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

     

    Registreer mijn Airfryer

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.