1
The Philips Chef

Geroosterde paprika-aardappelen uit de Airfryer | Philips

Geroosterde paprika-aardappelen

Bijgerecht – 4 personen

Porties 4 p, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 20 m

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 ml Griekse yoghurt

Bereiding

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm. Week de blokjes in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier.
  • Meng in een diep bord 1 eetlepel olijfolie met de paprikapoeder en peper naar smaak. Schep de aardappelstukken erdoor.
  • Doe de aardappelstukken over in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 20 minuten en bak de aardappelen mooi bruin en gaar. Schep ze af en toe om.
  • Meng de Griekse yoghurt in een schaaltje met de laatste lepel olijfolie en roer en zout en peper naar smaak door. Strooi er wat paprikapoeder over. Geef de yoghurt als dip bij de aardappelen.
  • Serveer de aardappelen in een schaal en strooi er wat zout over. Lekker bij entrecote of vleesspiesen.
Geroosterde paprika-aardappelen