Porties4,Voorbereidingstijd30 minutes,Bereidingstijd:30 m
Groenten
Notenvrij
Keukenmachine
Kaas
30-60 minuten
Aardappelen
Voorafjes en snacks
Ingrediënten
2 el bieslook, fijngeknipt
500 g aardappelen
1 l kippenbouillon
6 lente-uien
1 dl room
50 g blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
2 el olijfolie
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 15-20 minuten in de kippenbouillon. Maak de lente-ui schoon en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de lente-ui op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten afkoelen (de vloeistof mag niet heter zijn dan 80 °C).
Pureer de aardappelen met de bouillon en de lente-ui minimaal 1 minuut in de blender op MAX. Voeg tijdens het mixen de koude room toe voor een zijdezacht resultaat. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
Deze soep wordt koud geserveerd. Roer alvorens te serveren goed door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het bieslook en kruimel de blauwschimmelkaas eroverheen.