1
The Philips Chef

Gekoelde lente-uiensoep met blauwschimmelkaas

Gekoelde lente-uiensoep

Fijn en pittig tegelijk

Porties 4, Voorbereidingstijd 30 minutes, Bereidingstijd: 30 m

Ingrediënten

  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 500 g aardappelen
  • 1 l kippenbouillon
  • 6 lente-uien
  • 1 dl room
  • 50 g blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 15-20 minuten in de kippenbouillon. Maak de lente-ui schoon en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de lente-ui op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten afkoelen (de vloeistof mag niet heter zijn dan 80 °C).
  • Pureer de aardappelen met de bouillon en de lente-ui minimaal 1 minuut in de blender op MAX. Voeg tijdens het mixen de koude room toe voor een zijdezacht resultaat. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
  • Deze soep wordt koud geserveerd. Roer alvorens te serveren goed door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het bieslook en kruimel de blauwschimmelkaas eroverheen.
  • 30 minuten bereidingstijd 2 uur in de koelkast
Gekoelde lente-uiensoep