Zomer op tafel, wat heerlijk! De lekkere pittige gamba's smaken heerlijk met het zoete van de aardappels en honing.
Prik de gamba's op het citroengras, dat ziet er én leuk uit, én smaakt nog eens extra lekker omdat de citroensmaak in de gamba trekt.
Ingrediënten
- 12 grote gamba’s
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 1 sjalot
- 4 el olijfolie
- 4 stokjes citroengras
- 4 tenen knoflook
- Gerookte paprikapoeder
- 5 grote zoete aardappels
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- 2 el verse rozemarijn, gehakt
- 2 limoenen
Bereiding
- Maak de gamba's schoon en ontdoe ze van het darmkanaal. Snijd de knoflook en rode peper fijn en snipper de sjalot. Meng de knoflook, rode peper, ui, olijfolie met het paprikapoeder tot een marinade en laat de gamba's twee uur marineren.
- Snijd de zoete aardappel in plakjes en meng ze met de olie, fijngesneden rozemarijn en de honing. Bak de aardappels 15 minuten op 180 graden in de Airfryer. Rijg ondertussen de garnalen op de stengels citroengras. Zet de temperatuur op 200 graden en voeg de gamba spiesjes toe. Bak deze 5 minuten mee. Serveer met limoenpartjes.