Rits de rozemarijnnaaldjes van de steeltjes en hak de helft ervan klein met een scherp mes. Plaats het kneedmes in de keukenmachine en meng bloem, gist en fijngehakte rozemarijn in de kom.
Mix alles en voeg via de toevoeropening in een dikke straal 2 eetlepels olijfolie en 2,5 dl lauw water toe. Laat de keukenmachine draaien tot het deeg zich tot een bal heeft gevormd.
Kneed het verder enkele seconden met de hand af op een met bloem bestoven werkvlak. Vorm het deeg tot een bal, leg het in een kom en laat het afgedekt met plasticfolie op een warme plaats rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Duw het deeg op een bakplaat uit tot een rechthoek van 1 cm dik en druk er met uw vingers enkele kuiltjes in.
Besprenkel met de rest van de olijfolie en leg de tomaten in de kuiltjes. Bestrooi met de rest van de rozemarijnblaadjes en het zeezout. Bak de focaccia in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.