0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

      Fettuccine kerrie met zeevruchten

    Met de Pastamachine kun je pasta maken die je niet meer in de winkel koopt. Zo maak je met een theelepel kerrie de lekkerste kerriepasta. Vervang je normale bloem door maïsbloem om een glutenvrije variant te maken.

    Porties 6, Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Groenten
    Pasta- noedelmaker
    Vis
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Pasta, noedels of rijst
    Glutenvrij

    Ingrediënten

    • Ingrediënten kerriepasta:
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 500 gram semola meel
    • Water + 2 eieren: totaal 200 gram
    • Ingrediënten glutenvrije pasta:
    • 500 gram maïsmeel
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 7 gram xanthaangom
    • 250 ml water
    • Ingrediënten vulling:
    • olijfolie van eerste persing
    • 1 eetlepel mosterdzaad (toko)
    • 1 eetlepel fenegriekzaad (toko)
    • 1 grote ui
    • 1 chilipeper
    • 2 cm gember
    • 3 tenen knoflook
    • 1 stengel citroengras
    • 200 gram grote tijgergarnalen schoon
    • 200 gram roodbaars
    • 1 blik kokosnootmelk (250ml)
    • ½ liter vis bouillon (of ½ liter water en 1 bio visbouillonblokje)
    • Klein bosje verse koriander
    • 1 limoen

    Bereiding

    • 1. Zet het fettuccine mondstuk in de Pastamachine.
    • 2. Doe de bloem en het kerriepoeder in de Pastamachine en zet deze aan op programma 2.
    • 3. Klop de eieren met het water op en voeg dit geleidelijk toe aan de Pastamachine.
    • 4. Wanneer de Pastamachine begint met extruderen, snijd de pasta dan om de 20 cm af met de schraper.
    • 5. Snijd de gember, knoflook, rode peper, ui, citroengras en koriander zeer fijn.
    • 6. Pak nu een wokpan en doe daar een klein beetje olijfolie in.
    • 7. Bak het fenegriek- en mosterdzaad kort aan en voeg de gember, rode peper, ui, citroengras en knoflook er aan toe en fruit dit kort aan.
    • 8. Voeg er nu de garnalen en de roodbaars aan toe en bak dit weer kort aan.
    • 9. Blus af met de visbouillon en voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
    • 10. Wanneer de saus kookt, voeg dan de pasta aan de saus toe.
    • 11. Kook de pasta 3 minuten en dien de pasta op met de vers gesneden koriander.
    • Tip van de Chef: Het voordeel van pasta met de Pastamachine is dat je deze maar heel kort hoeft te koken. Wanneer je deze dus in de saus kookt trekken alle smaakstoffen in de pasta.
    Fettuccine kerrie met zeevruchten

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.