Dit complete ontbijt is door de combinatie van volkorenbrood en ei een bron van jodium, foliumzuur en vitamine B12. Jodium en Foliumzuur zijn beide belangrijk voor de groei en de stofwisseling. Vitamine B12 is belangrijk voor een goede weerstand. Daarnaast bevat dit ontbijt weinig verzadigd vet (verkeerd vet). Omdat dit recept relatief veel zout bevat, is het minder geschikt voor mensen met hart- en vaatziekten.
Nutritient | Hoeveelheid* | ADH** | ADH%*** |
Energiewaarde | 284.4 kcal | 2000 kcal | 14.2% |
Eiwit | 3.44 energie% | 10 energie% | 33.1% |
Jodium | 78.8 mcg | 150-600 mcg | 52.5% |
Koolhydraten | 8.79 energie% | 56 energie% | 15.1% |
Natrium | 495.6 mg | 2400 mg | 20.7% |
Verzadigd vet | 0.87 energie% | < 10 energie% | 8.3% |
Vet | 2.96 energie% | 30.6 energie% | 9.3% |
Vitamine B11 (foliumzuur) | 55.8 mcg | 300-1000 | 18.6% |
Vitamine E | 2.22 mg | 8-300 mg | 27.8% |
* hoeveelheid op basis van eenpersoonsportie ** aanbevolen dagelijkse hoeveelheid *** disclaimer: De weergegeven percentages van de ADH zijn gebaseerd op een referentie-inname van een gemiddelde volwassenen (2000 kcal).
You are about to visit a Philips global content page
Continue