Deze eenvoudige mint chutney is een absolute must voor veel Indiase snacks, maar je hoeft niet tientallen ingrediënten te gebruiken om het lekker te maken.
Voorbereidingstijd 20 min.
Ingrediënten
- 50 g yoghurt (3 1/2 eetlepel)
- 1 bosje munt (alleen de bladeren)
- 20 blaadjes verse koriander
- 1 groene peper
- 1 kleine ui
- 1 klein stukje verse, gepelde gember
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel masalapoeder
- Grof zwart zout
Bereiding
- 1. Snijd de peper en de ui in stukjes die klein genoeg zijn voor het MultiChopper Accessory-mandje.
- 2. Plaats de peper in het Multichopper Accessory en hak die in kleine stukjes. Herhaal dit voor de ui, gember en het teentje knoflook. Plaats alle gehakte ingrediënten in de beker.
- 3. Pluk de blaadjes van de munt en koriander van de stengels en plaats de blaadjes in de XL-hakmolen.
- 4. Mix ze en plaats de munt en koriander-mix in de beker. Voeg alle overige ingrediënten aan de beker toe.
- 5. Mix het allemaal nog eens met de staafmixer.
- 6. Breng op smaak met zwart zout. Dek de chutney af en zet het minstens 3 uur in de koelkast, zodat de smaken beter tot hun recht komen voordat u het gerecht opdient.