1
Producten

Chutney met munt

Chutney met munt

Deze eenvoudige mint chutney is een absolute must voor veel Indiase snacks, maar je hoeft niet tientallen ingrediënten te gebruiken om het lekker te maken.

Voorbereidingstijd 20 min.,

Ingrediënten

  • 50 g yoghurt (3 1/2 eetlepel)
  • 1 bosje munt (alleen de bladeren)
  • 20 blaadjes verse koriander
  • 1 groene peper
  • 1 kleine ui
  • 1 klein stukje verse, gepelde gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel masalapoeder
  • Grof zwart zout

Bereiding

  • 1. Snijd de peper en de ui in stukjes die klein genoeg zijn voor het MultiChopper Accessory-mandje.
  • 2. Plaats de peper in het Multichopper Accessory en hak die in kleine stukjes. Herhaal dit voor de ui, gember en het teentje knoflook. Plaats alle gehakte ingrediënten in de beker.
  • 3. Pluk de blaadjes van de munt en koriander van de stengels en plaats de blaadjes in de XL-hakmolen.
  • 4. Mix ze en plaats de munt en koriander-mix in de beker. Voeg alle overige ingrediënten aan de beker toe.
  • 5. Mix het allemaal nog eens met de staafmixer.
  • 6. Breng op smaak met zwart zout. Dek de chutney af en zet het minstens 3 uur in de koelkast, zodat de smaken beter tot hun recht komen voordat u het gerecht opdient.
Chutney met munt