0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Chutney met munt

    Deze eenvoudige mint chutney is een absolute must voor veel Indiase snacks, maar je hoeft niet tientallen ingrediënten te gebruiken om het lekker te maken.

    Voorbereidingstijd 20 min.
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Staafmixer
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    Glutenvrij

    Ingrediënten

    • 50 g yoghurt (3 1/2 eetlepel)
    • 1 bosje munt (alleen de bladeren)
    • 20 blaadjes verse koriander
    • 1 groene peper
    • 1 kleine ui
    • 1 klein stukje verse, gepelde gember
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel masalapoeder
    • Grof zwart zout

    Bereiding

    • 1. Snijd de peper en de ui in stukjes die klein genoeg zijn voor het MultiChopper Accessory-mandje.
    • 2. Plaats de peper in het Multichopper Accessory en hak die in kleine stukjes. Herhaal dit voor de ui, gember en het teentje knoflook. Plaats alle gehakte ingrediënten in de beker.
    • 3. Pluk de blaadjes van de munt en koriander van de stengels en plaats de blaadjes in de XL-hakmolen.
    • 4. Mix ze en plaats de munt en koriander-mix in de beker. Voeg alle overige ingrediënten aan de beker toe.
    • 5. Mix het allemaal nog eens met de staafmixer.
    • 6. Breng op smaak met zwart zout. Dek de chutney af en zet het minstens 3 uur in de koelkast, zodat de smaken beter tot hun recht komen voordat u het gerecht opdient.
    Chutney met munt
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.