Chocolade-cravings? Maak dit chocoladebrood eens, met lekkere hazelnoten. Je kunt het bij je ontbijt eten, of bij de koffie als gebak. Voor het bereiden van dit recept heb je het bakaccessoire nodig.
Porties 12, Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten
- 350g amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 2dl melk
- 0.5tl zout
- 50g suiker
- 75g boter (fijn als hij zacht is)
- 1 losgeklopt ei
- 50g pure cacao poeder
- 1 reep pure chocolade
- 100g gepelde hazelnoten
- 2 kopjes sterke espresso koffie
- Accessoires
- Bakaccessoire
Bereiding
- 1. Meng het amandelmeel, bakpoeder, zout, cacaopoeder in een grote kom.
- 2. Verwarm de melk, koffie, boter, chocolade en los de suiker op in de melk massa.
- 3. Doe het melkmengsel bij het amandelmengsel en voeg het ei toe. Meng dit vervolgens tot een dik beslag in de kom.
- 4. Rooster de hazelnoten en hak deze grof. Meng de helft van de hazelnoten door het beslag.
- 5. Vet het bakaccessoire in of doe er een bakpapiertje in en vul het bakaccessoire met het beslag.
- 6. Strooi de resterende hazelnoten over het beslag en bak het chocoladebrood in de Airfryer 40-45min op 150 graden.
- Tip van de Chef: Wanneer je een compacte Airfryer gebruikt halveer dan het recept voor het kleinere bakaccessoire.