In vuurvaste mokken kan je ook mug cakes bakken, die zijn helemaal hip. Geweldig natuurlijk op een kinderfeestje en makkelijk mee te nemen naar school. Hazelnoot en chocolade zijn altijd een heerlijke combinatie geweest en zijn perfecte ingrediënten voor mug cakes.
Porties 8, Voorbereidingstijd 15-30 minuten, Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram Nutella
- 100 gram melk
- 4 eieren
- 5 eetlepels suiker
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 100 gram hazelnoten
- Munt
Bereiding
- 1. Hak de hazelnoten fijn.
- 2. Pak een diepe kom en doe de Nutella en de melk in de kom, en mix voorzichtig tot een glad mengsel.
- 3. Voeg het ei toe en klop goed los met een garde of een handmixer.
- 4. Voeg dan de suiker toe en meng nogmaals tot een glad geheel.
- 5. Voeg de cacaopoeder, hazelnoten en zelfrijzend bakmeel toe.
- 6. Roer voorzichtig met een spatel alles tot een glad beslag (zorg dat je de lucht er niet uit roert).
- 7. Vul de mokken nu tot 2/3 met het beslag en zet ze in je Airfryer.
- 8. Bak de mug cakes op 200gr voor 16min in de Airfryer.
- 9. Decoreer met poedersuiker en wat hazelnoten.