Plaats het kneedmes in de keukenmachine en strooi het volkorenmeel, de gewone bloem, gist en 1 theelepel zout in de kom.
Meng alles door elkaar en schenk in een dunne straal 3,5 dl water door de vultrechter. Laat de keukenmachine draaien tot het deeg zich tot een bal heeft gevormd.
Voeg de abrikozen toe en laat de keukenmachine draaien tot ze volledig in het deeg zijn opgenomen. Kneed het deeg verder enkele seconden met de hand af op een met bloem bestoven werkvlak.
Vorm het deeg tot een bal, leg het in een kom en laat, afgedekt met plasticfolie, 1 uur rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 8 porties, kneed deze enkele minuten door en vorm er langwerpige broodjes van.
Leg de broodjes op de bakplaat. Besprenkel ze met wat water en bestrooi ze met een mengsel van havermout, maanzaad en/of sesamzaad. Dek af met een schone theedoek en laat nog een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.