0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Bruine broodjes met tuttifrutti

    Een leuke manier om de dag te beginnen

    Porties 1, Bereidingstijd: 35 m
    Keukenmachine
    30-60 minuten
    Voorafjes en snacks
    Vegetarisch
    Bloem
    Fruit

    Ingrediënten

    • 300 g volkorenmeel
    • - bakplaat, ingevet
    • 3-4 el havermoutvlokken, maanzaad of sesamzaad
    • 200 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 1 zakje droge gist (7 g)
    • 200 g bloem

    Bereiding

    • Plaats het kneedmes in de keukenmachine en strooi het volkorenmeel, de gewone bloem, gist en 1 theelepel zout in de kom.
    • Meng alles door elkaar en schenk in een dunne straal 3,5 dl water door de vultrechter. Laat de keukenmachine draaien tot het deeg zich tot een bal heeft gevormd.
    • Voeg de abrikozen toe en laat de keukenmachine draaien tot ze volledig in het deeg zijn opgenomen. Kneed het deeg verder enkele seconden met de hand af op een met bloem bestoven werkvlak.
    • Vorm het deeg tot een bal, leg het in een kom en laat, afgedekt met plasticfolie, 1 uur rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 8 porties, kneed deze enkele minuten door en vorm er langwerpige broodjes van.
    • Leg de broodjes op de bakplaat. Besprenkel ze met wat water en bestrooi ze met een mengsel van havermout, maanzaad en/of sesamzaad. Dek af met een schone theedoek en laat nog een uur rijzen.
    • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
    • 35 minuten bereidingstijd 2 uur voor het rijzen
    Bruine broodjes met abrikozen
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.