1
Producten

Aspergesoep

Aspergesoep

Mijn favoriet! Wanneer de asperges uit de grond schieten gaat vaak het lekkere weer weer komen. Ze noemen asperges ook wel eens het witte goud en het aspergeseizoen duurt van begin april tot eind juni. Hoe kun je zien of asperges écht vers zijn? Verse asperges herken je aan hun glanzende stengels en als je de stengels zachtjes tegen elkaar wrijft, hoor je een piepend geluid. Maak nu een heerlijke, snelle aspergesoep met de Philips SoupMaker.

Porties 4,

Ingrediënten

  • 600 gram Nederlandse asperges
  • 25 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 eierdooier
  • 1 grote, kruimige aardappel
  • Lente uitjes
  • 2 kippenbouillontabletten

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller of speciale aspergeschiller. Schil royaal zodat er geen vezelige stukjes achterblijven. Snijd de asperges in stukken en houd enkele achter voor de garnering. Schil de aardappel en snijd in stukjes.
  • Doe de asperges in de SoupMaker en vul dit aan met de aardappel, suiker en bouillontabletten en vul aan met water tot het streepje. Kies programma 1 van de SoupMaker.
  • Als het programma klaar is, meng de eierdooier en room in een bakje. Voeg dit aan de soep toe en kies direct programma 4. Je krijgt dan een mooie, schuimige soep.
  • Snijd ondertussen de achter gehouden asperges in plakjes, voeg dit toe aan de soep en laat even staan in de SoupMaker. Dien de soep op met wat versgesneden lente ui..
Aspergesoep

Deel dit recept