1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Recept

      Aardbei millefeuille

    Aardbei millefeuille

    Een zeer mooi gerecht wat je met weinig dure ingredienten kan bereiden. Je kan dit dessert ook maken met verse vijgen, mandarijn en kersen.

    Porties 6, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd: 40 minuten

    Ingrediënten

    • 250 gram aarbeien
    • 250 gram turkse yoghurt
    • 1 lepel suiker
    • 1/2 lepel limoensap
    • 2 pakjes Dr. Oetker Klop Fix (4 zakjes)
    • 6 plakjes bladerdeeg
    • 1 lepel suiker
    • Verse munt

    Bereiding

    • 1. Maak eerst de koekjes door de bladerdeegplakjes te laten ontdooien en deze met een rasterroller in te snijden.
    • 2. Maak deze plakjes dan een beetje nat bestrooi met een klein beetje suiker.
    • 3. Leg de plakjes een voor een in de frituurmand en zet er het meerlaagsrekje overheen.
    • 4. Bak de plakjes 8 tot 10 min op 180 graden en blijf dit herhalen tot alle koekjes gebakken zijn.
    • 5. Breek de koekjes op het gewenste formaat na het bakken.
    • 6. Maak daarna de aardbeien schoon en bewaar er een paar voor de garnering.
    • 7. Doe de rest in een pan en kook deze met de suiker en het limoensap op tot een aarbeien coullis en laat deze helemaal afkoelen.
    • 8. Meng daarna de koude aardbei coullis met de yoghurt en meet exact 2,5 dl af. Klop dit op met 4 zakjes Dr oetker Klop fix tot een mouse.
    • 9. Spuit per bord 3 rozetten en steek de koekjes vanuit de hoogte erin om het mooiste resultaat te verkrijgen.
    • 10. Garneer met aardbeien, chocolade en verse munt.
    Aardbei millefeuille

    Deel dit recept