1
Recept

  Sterpaasbrood

Sterpaasbbrood

Dit recept is echt een hartig paasgerecht voor bij een heerlijk paasontbijt. Ik maak hem in deze variant met gehakt en spinazie maar probeer gerust andere vullingen uit.

Porties 4, Voorbereidingstijd 15-30 minuten, Bereidingstijd: 0-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 5 gram gist (gedroogd
  • 5 gram zout
  • 5 gram basterdsuiker
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1 ei om voor te strijken
  • 250 gram half om half gehakt
  • 100 gram spinazie (diepvries)
  • Peper en zout
  • 1 ei voor het gehakt
  • 1 ei voor in het midden

Bereiding

  • 1. Maak een gistdeeg met de hand - of lekker makkelijk met de Foodprocessor - en laat dit 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
  • 2. Meng het gehakt met het ei en de ontdooide spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.
  • 3. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en bol deze op. Rol de bollen uit tot cirkelvormige plakken ter grootte van de grillpan.
  • 4. Doe het gehaktmengsel in een spuitzak en spuit in het midden een bal en daar omheen een ring. Smeer de randen in met ei en leg er de tweede plak deeg op. Druk in het midden aan met een glas zodat er een cirkel ontstaat en duw met je vinger de zijkanten dicht.
  • 5. Leg nu het brood voorzichtig op de grillpan. Knip nu met een schaar inkepingen in het deeg tot aan de middelste ring en draai deze taartpunten een kwartslag naar rechts zodat er een ster ontstaat. Bestrijk het paasbrood met ei en bak deze gedurende 30 minuten in de Airfryer op 155 graden.
  • Heerlijk bij het eieren zoeken!
Sterpaasbbrood

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Registreer mijn Airfryer

Deel dit recept