Leestijd: 7 Min
Velen van ons dromen ervan om 's morgens wakker te worden zonder ons zorgen te moeten maken over stoppels op je oksels en harige benen. Lichaamshaar is volkomen natuurlijk. Ieder van ons heeft ongeveer vijf miljoen haren op zijn of haar lichaam. Toch is het verwijderen van lichaamshaar een veelvoorkomende trend, en niet alleen bij vrouwen. Een leven zonder te hoeven denken aan ontharing, zou dat niet geweldig zijn? Iedereen heeft het nu over zelf defintief ontharen, maar permanent ontharen kan helaas echt nog niet. Wel zijn er goede mogelijkheden voor langdurige ontharing, zodat je lang kunt genieten van een gladde, haarloze huid. In dit artikel lees je meer over twee methoden voor langdurige ontharing: laserontharen en ipl-behandelingen.
Aangezien elk huidtype anders is, kan je het beste eerst jouw dermatoloog raadplegen of een kliniek voor laserontharing bezoeken om een goed beeld te krijgen van het proces en de effecten ervan, voordat je een beslissing neemt voor jezelf en jouw lichaam.
De meest bekende langdurige ontharingsbehandeling is laseren. Thuis laserontharen kan niet, dus je zal hiervoor een afspraak bij een salon moeten maken. Hoe werkt het?
Laserontharen stuurt op een veilige manier lichtpulsen van een laser naar groeiend lichaamshaar. Melanine, dat verantwoordelijk is voor de pigmentatie in het haar, absorbeert het licht, dat in warmte wordt omgezet en naar het haarzakje wordt gestuurd. Dit moedigt het haar aan om zijn rustfase in te gaan. Tussen de lasersessies stopt het haar op natuurlijke wijze met groeien. Omdat alleen de haren die op het moment van de behandeling in de groeifase zitten worden behandeld, zijn er meerdere sessies nodig voor een volledige ontharing, afhankelijk van het lichaamsdeel, de haardichtheid en het haartype.
In vergelijking met scheren of epileren kan laserontharen worden beschouwd als een meer langdurige ontharingsbehandeling. Houd wel rekening met ten minste zes sessies met een tussenpoos van telkens vier weken. Op de lange termijn zal het haar toch teruggroeien – laserontharen is dus geen permanente ontharingsmethode. Over het algemeen is een laserbehandeling minder doeltreffend voor blond haar met een laag melaninegehalte.
BRP958/00
Hoe zit het dan met IPL-ontharing? Ook dit is een methode voor langdurige ontharing, waarbij lichtpulsen de haarzakjes stimuleren om in de rustfase te gaan. Het belangrijkste verschil tussen laser en IPL is dat IPL-ontharing een groter gebied van de huid kan bestrijken, terwijl laser een punt is. Zowel laser als IPL brengen in het begin hogere kosten met zich mee in vergelijking met scheren of harsen. De resultaten zijn echter aanzienlijk langduriger, waardoor IPL (of laser) voor veel mensen de investering waard is. 1 Naleving van het behandelplan; vastgesteld bij de benen na de derde behandeling. Individueelresultaten kunnen variëren.
Je kunt voor een IPL-behandeling naar de salon, maar je kunt ook een IPL-apparaat voor thuisgebruik aanschaffen. Zo kun je de behandeling uitvoeren waar en wanneer het je uitkomt! De Philips Lumea IPL 9000 Series is voorzien van vier intelligente, gebogen opzetstukken voor het lichaam, het gezicht, de bikinilijn en de oksels. De Philips Lumea is handig, veilig en bereikt een haarreductie van maximaal 92%.1 Tegelijkertijd heb je slechts 8,5 minuut nodig om beide onderbenen te behandelen.2
Thuis permanent ontharen is een droom die voorlopig nog niet zal uitkomen, maar IPL biedt een goede oplossing voor langdurige ontharing. Zo kun jij genieten van een gladde huid zonder haar of stoppels.
2 Bij gebruik met snoer; voor de hoogste intensiteitsinstelling
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit the Philips USA website.
Ik begrijp het