Senseo apparaat ontkalken

 

Hoe je SENSEO ontkalken?


Je SENSEO ontkalken, dat doe je uiteraard op de juiste manier. Dit is van belang om weer snel te kunnen genieten van je SENSEO koffie! Volg de ontkalk routine die hoort bij jouw uitvoering.  Selecteer hieronder je SENSEO voor een duidelijke ontkalk instructie. Dan heb je jouw koffiemachine binnen een handomdraai ontkalkt.

Bij sommige SENSEO apparaten is er een kalk lampje aanwezig op het apparaat. Wanneer de koffiemachine op de juiste wijze is ontkalkt, zal het kalk lampje niet meer branden. Het kalk lampje gaat weer branden nadat je ongeveer 400 kopjes koffie hebt gezet. Wanneer het kalk lampje brandt, geeft je SENSEO aan dat het apparaat ontkalkt moet worden.

Heeft je SENSEO geen kalk lampje, ontkalk dan jouw SENSEO elke 3 maanden.

Wat hebt je allemaal nodig om jouw koffiemachine te ontkalken:
• De juiste SENSEO ontkalk routine. Hieronder selecteer je eenvoudig jouw SENSEO voor een duidelijke ontkalk omschrijving en filmpje.
• De speciaal ontwikkelde SENSEO ontkalker. Onderaan deze pagina vindt je deze ontkalker, inclusief bestel mogelijkheid.
• Een opvang bak van minimaal 1,5 liter die onder je SENSEO past.

Je SENSEO ontkalken met de juiste ontkalker (HD7011/00 en HD7012/00)


Speciaal ontwikkeld voor alle SENSEO apparaten

Je hebt het langst plezier van jouw SENSEO  als je deze regelmatig ontkalkt met de speciaal ontwikkelde SENSEO ontkalker. De SENSEO ontkalker geeft je een optimaal resultaat. Het verwijdert kalkdeeltjes, zodat de verse smaak van SENSEO koffie volledig tot zijn recht komt. Het citroenzuur dat wordt gebruikt in deze ontkalker verbetert het ontkalkingsproces zonder de SENSEO te beschadigen.

Waarschuwing

Gebruik nooit een ontkalker op basis van een anorganisch zuur, zoals zwavelzuur, zoutzuur, sulfaminezuur en azijnzuur (bijv. azijn). Deze ontkalkers kunnen de SENSEO koffiemachine beschadigen.

Neem contact met ons op, zodat we je persoonlijk kunnen
helpen met al je vragen