0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Compote van rabarber en aardbeien

    Citroengras en sinaasappelsap geven een grappige draai aan deze klassieke combinatie.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Bijgerechten
    Lactosevrij
    Zuivelvrij
    Fruit
    Glutenvrij

    Ingrediënten

    • 300 g rabarberstengels400
    • 400 g aardbeien100
    • 100 ml sinaasappelsap3
    • 3 theelepels fijngehakt citroengras (een stukje van circa 5 cm)100
    • 100 g suiker1
    • 1 vanillestokje

    Bereiding

    • Verwijder het blad van de rabarber, snijd de uiteinden eraf, schil de stengels en snijd ze in stukjes van 1 - 2 cm. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Houd zowel het stokje als de zaadjes apart.
    • Doe alle ingrediënten in de SoupMaker en schenk er 300 ml water bij. Sluit het deksel en kies het compoteprogramma.
    • Wanneer het programma klaar is, drukt u een of twee keer kort op de functie voor handmatig pureren. U kunt ook eerst wat vocht afgieten, zodat de compote wat dikker wordt.
    • Open het deksel en serveer, of zet de compote tot gebruik in de koelkast.
    Rabarbercompote met aardbeien
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.