1
Producten

Voedingsproblemen

Vraag en antwoord

Alles wat je wil weten over voedingsproblemen bij je kleine, in vraag en antwoord

 

Je bent heerlijk van je kleine aan het genieten, maar toch kan het zijn dat je tijdens of na een voeding merkt dat je baby ergens last van lijkt te hebben. Darmkrampjes en reflux zijn dan veel gehoorde termen, maar wat houdt dit nou precies in? Heb jij ook vragen over voedingsproblemen?

 

Tijdens ons Facebook-spreekuur op 15 mei 2018 kregen we over dit onderwerp tientallen vragen van ouders zoals jij. Op deze pagina kun je de antwoorden van onze experts op de meestgestelde vragen nog eens op je gemak nalezen.

Aan het spreekuur werkten mee

Karen Vente, jeugdverpleegkundige 0-4 jaar bij CJG IJsselmonde

 

Karen werkt sinds 2007 bij het Centrum voor Jeugd en Gezin als jeugdverpleegkundige. Haar dagelijkse werk bestaat uit het doen van huisbezoeken bij pasgeborenen om onder andere de vragen van ouders te beantwoorden, de gezinssituatie te bespreken en het groeiboekje te overhandigen. Daarnaast ziet ze op het consultatiebureau kinderen van diverse leeftijden. Karen beantwoordt daar alle vragen van ouders op het gebied van opvoeden en opgroeien en controleert de ontwikkeling van de kinderen.

Karen Vente profielfoto

Esther van 't Hoff, stafverpleegkundige CJG Rijnmond

 

Esther werkt al enige jaren bij het CJG. Ze is begonnen als jeugdverpleegkundige op een locatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Rotterdam. Esther sprak daar dagelijks met ouders van jonge kinderen over opvoeden en opgroeien. Op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen gaf ze voorlichtingsbijeenkomsten over voeding. Sinds een paar jaar werkt Esther als stafverpleegkundige en heeft ze zich onder andere gespecialiseerd in voeding voor jonge kinderen.

Esther van t Hof profielfoto

Antwoord op veelgestelde vragen

De informatie op deze webpagina is bedoeld als algemeen advies en dient niet ter vervanging van deskundig medisch advies op basis van de individuele situatie van jou en je baby. Raadpleeg hiervoor altijd een professional.

Lees ook de interviews met Esther Struijk

Esther Struijk is jeugdverpleegkundige en zit al vijftien jaar in het vak. Zelf had ze ook een ‘huilbaby’ en ze drukt gestreste ouders graag op het hart dat het allemaal tijdelijk is. ‘Onze dochter was ’s avonds erg onrustig en we zaten al wekenlang elke avond met een huilende baby op de bank. Op een gegeven moment keken we ook echt met angst en beven naar die huiluurtjes uit. En toen sliep ze opeens door, van de een op de andere dag. Die eerste paar maanden zijn dus zeker pittig, maar houd hoop. Er komen betere tijden!’
 • Heeft mijn baby last van darmkrampjes of reflux?

  Eten & drinken

  Heeft mijn baby last van darmkrampjes of reflux?

  Meer informatie
 • Mijn baby heeft reflux: hoe kan ik hem helpen?

  Eten & drinken

  Mijn baby heeft reflux: hoe kan ik hem helpen?

  Meer informatie
Esther Struijk
Download de Zwangerschap+ app

Zwangerschap+ app

 

Download nu gratis 's werelds beste zwangerschap app. Zwangerschap+ is speciaal ontworpen om de voorgang in alle fases van de zwangerschap te volgen. Inclusief handige tips, persoonlijk dagboek en uitgebreid advies. Nu gratis te downloaden in de iOS en Android appstore.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Philips Avent

Ouderschap. Er is geen handleiding voor, maar er is wel ondersteuning


Wil je gratis, persoonlijk advies en kortingen direct in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!