Kun jij bij het restaurant ook niet goed kiezen tussen pizza of pasta? Dan vind je het waarschijnlijk ook lastig om te kiezen tussen een IPL- of laserbehandeling: het is voor velen immers niet duidelijk wat het verschil tussen IPL en laser is. Garanderen deze twee populaire ontharingsmethoden niet allebei een gladde huid? Zijn ze niet allebei gebaseerd op lichtimpulsen? In dit artikel ontdek je wat de belangrijkste verschillen zijn tussen IPL en laseren.
Wat is laser en wat is IPL? Laser en IPL hebben één ding gemeen: ze zijn beide gebaseerd op lichtimpulsen. Als je echter op onderzoek uit gaat, merk je dat de technische details verschillen.
Maar wat is dan het verschil tussen laser en IPL? De lasertechnologie is gebaseerd op één enkele, geconcentreerde golflengte die punt voor punt de huid binnendringt. Het licht van een laser wordt door de melanine (het pigment dat je haar kleurt) in het haar tot in de haarwortel gestuurd. Het licht wordt omgezet in warmte en vernietigt het haarzakje en de haarbol om toekomstige groei te voorkomen.
IPL (Intense Pulsed Light) maakt gebruik van warme, zachte lichtpulsen om het haar in de rustfase te brengen. Met IPL kunnen grotere huidgebieden worden behandeld dan met een laser. Lees ons artikel over de werking van een IPL-behandeling voor meer informatie.
Laserontharingsbehandelingen kunnen alleen bij de dermatoloog of schoonheidssalon uitgevoerd worden. Gemiddeld zijn er zes sessies nodig met tussenpozen van vier weken om het gewenste resultaat te bereiken. Het haar blijft daarna langdurig weg, maar zal uiteindelijk toch teruggroeien. Laserontharing is dus geen permanente ontharingsmethode.
Hoewel ook een IPL-behandeling professioneel kan worden uitgevoerd in schoonheidssalons, kun je ook een IPL-ontharingsapparaat zoals de Philips Lumea IPL 9000 Series kopen en het thuis gebruiken. Op die manier kan je op de lange termijn geld besparen en jouw haar verwijderen wanneer het je uitkomt. Geen vervelende afspraken meer! Jouw IPL-ontharingsapparaat is een investering waarmee je op lange termijn goedkoper uit kunt komen.
Zowel IPL- als laserontharing kan duur zijn en de behandelingen kunnen ook sterk in kostprijs variëren. Maar omdat met beide methoden bij regelmatige behandelingen een haarvermindering op lange termijn wordt bereikt, is het de initiële investering meestal wel waard.
BRP958/00
Een behandeling met IPL brengt de haarzakjes in de rustfase en een laserbehandeling vernietigt de haarzakjes van haar dat zich in de groeifase bevindt. Beide methodes voorkomen de groei van nieuw haar, maar vereisen verdere behandelingen om hergroei tegen te gaan. Geen van beide garandeert permanente ontharing, maar zowel IPL- als laserbehandelingen zijn veelbelovende ontharingsoplossingen voor de lange termijn.
Met het Philips Lumea IPL 9000 Series-apparaat kan je tot 92% haarreductie bereiken na de eerste drie of vier behandelingen.1 Hierna moet je de behandeling acht maanden lang elke maand herhalen voor het beste resultaat.
Dus wat kun je het beste kiezen: IPL of laser? IPL en laseren zijn allebei goede oplossingen om de haargroei op lange termijn te verminderen en hopelijk kun je met de informatie in dit artikel beter bepalen welke ontharingsmethode het beste bij jou past. Een IPL-apparaat zoals de Philips Lumea IPL 9000 Series is een betrouwbare en flexibele oplossing voor ontharing thuis. Je kan jouw ontharingsroutine precies afstemmen op je haargroei, zodat je langdurig minder haar en een mooie gladde huid krijgt. 1 Gemeten op de benen, na de eerste 3-4 behandelingen. Individuele resultaten kunnen variëren.
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit the Philips USA website.
Ik begrijp het