Klassiek ontbijt in de pan

Bloemkoolsoep met ham

Alle dingen die ik graag eet als ontbijt, samen bereid in één pan - geweldig!

Porties 4, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 30 m

Ingrediënten

  • 4 chipolataworstjes van goede kwaliteit4
  • 4 plakjes gerookt doorregen spek 1
  • 1 theelepel olijfolie150
  • 150 g champignons, grof gesneden
  • enkele takjes tijm, ontdaan van blaadjes16
  • 16 kerstomaatjes4
  • 4 grote scharreleieren
  • optioneel: brood om te serveren

Bereiding

  • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 250 °C. Verwarm de grill voor op de hoogste stand om brood te roosteren.
  • Snij de chipolataworstjes en het spek in stukjes van 3 cm. Doe de olijfolie en het spek in de hete pan en stel de timer in op 5 minuten. Voeg daarna de chipolataworstjes toe en stel de timer in op nog eens 7 minuten.
  • Voeg de champignons en tijmblaadjes toe en stel de timer in op 5 minuten. De vleessappen geven de champignons een rijkere smaak. Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe en stel de timer weer in op 5 minuten. Verwijder voorzichtig het roerhulpstuk als de tomaatjes vocht beginnen te verliezen. Maak vier lege plekken in de pan en breek de eieren er een voor een boven. Stel de timer in op 5 minuten.
  • Plaats het brood onder de grill voor geroosterd brood. Als de eieren gaar zijn, gebruikt u een grote metalen lepel om het ontbijt over de borden te verdelen. Serveer met het geroosterde brood en uw favoriete sauzen.
Bloemkoolsoep met ham