Porties4,Voorbereidingstijd5 m,Bereidingstijd:30 m
0-30 minuten
HomeCooker
Groenten
Notenvrij
Ontbijt
Zuivelvrij
Vlees
Ingrediënten
4 chipolataworstjes van goede kwaliteit4
4 plakjes gerookt doorregen spek 1
1 theelepel olijfolie150
150 g champignons, grof gesneden
enkele takjes tijm, ontdaan van blaadjes16
16 kerstomaatjes4
4 grote scharreleieren
optioneel: brood om te serveren
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de
temperatuur in op 250 °C. Verwarm de grill voor op de hoogste
stand om brood te roosteren.
Snij de chipolataworstjes en het spek in stukjes van 3 cm. Doe
de olijfolie en het spek in de hete pan en stel de timer in op 5
minuten. Voeg daarna de chipolataworstjes toe en stel de timer
in op nog eens 7 minuten.
Voeg de champignons en tijmblaadjes toe en stel de timer in op
5 minuten. De vleessappen geven de champignons een rijkere
smaak. Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe en stel de timer
weer in op 5 minuten. Verwijder voorzichtig het roerhulpstuk
als de tomaatjes vocht beginnen te verliezen. Maak vier lege
plekken in de pan en breek de eieren er een voor een boven.
Stel de timer in op 5 minuten.
Plaats het brood onder de grill voor geroosterd brood. Als de
eieren gaar zijn, gebruikt u een grote metalen lepel om het
ontbijt over de borden te verdelen. Serveer met het geroosterde
brood en uw favoriete sauzen.