Dit gerecht is je zowel koud als warm goed voor een complete maaltijd. Je bereid dit op de grillpan die jouw Airfryer omtovert tot een wok. Een zeer smakelijk Mediterraans Airfryergerecht waarin ik de pasta heb vervangen door spiralen van pastinaak om er zo een gezonde twist aan te geven.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 4 middelgrote pastinaken
- 250 gram gepelde garnalen
- 4 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 250 gram kleine tomaten
- 2 limoenen
- 50 gram kappertjes
- 2 theelepels gerookt Spaans paprikapoeder
- 1 klein blikje ansjovis
- 1 blikje tomatenblokjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 100 gram zwarte olijven
- een paar takjes verse peterselie
- XXL Grillpan HD9951
Bereiding
- 1.Maak eerst de pastinaak spiralen door de pastinaak door de spiraalsnijder te halen.
- 2. Ontdoe de peper van de zaadjes. Pers de knoflook en snij de rode peper en knoflook zeer fijn. Meng deze met het paprikapoeder en de olijfolie.
- 3. Marineer de garnalen 1 uur met de helft van het marinade mengsel en snij ondertussen de peterselie.
- 4. Zet na het marineren de grillpan in de Airfryer mand en verwarm de Airfryer 5 minuten op 200°C.
- 5.Snij de ui en paprika fijn en bak de garnalen, ansjovis, paprika en ui 5 minuten op de grillpan bij 200°C.
- 6. Voeg de tomaten, pastinaak spiralen, tomatenblokjes, kappertjes, ansjovis, olijven en de laatste olie toe en meng dit goed door elkaar.
- 7. Bereid dit alles tot een maaltijd door het 15 minuten bij 200°C in de Airfryer te zetten. 1 keer goed omscheppen.
- 8. Dien de maaltijd op in een grote schaal en bestrooi het met vers gesneden peterselie. Knijp tot slot de limoenen uit over het gerecht.