1
Artikelen

Drie tips voor de eerste keer kolven


0-6 weken oud

1. Neem de tijd

Je kunt het niet ontkennen: de eerste keer melk kolven voelt vreemd. Maak je geen zorgen want voordat je het weet, weet je niet beter. En tot die tijd doe je gewoon rustig aan.

 

2. Ga voor comfort

Een plek waar je je ontspannen voelt en waar je niet wordt onderbroken kan het verschil maken wanneer je melk kolft. Sterker nog: een onderzoek heeft aangetoond dat moeders die zich ontspannen en comfortabel voelen, meer melk kunnen kolven en dat ook gemakkelijker doen. Wat misschien ook helpt is bijvoorbeeld ontspannen muziek opzetten, je borsten masseren of voordat je begint een warme douche nemen.

 

3.Zorg dat je wat foto's bij de hand hebt

Moeders die kolven merken vaak dat hun toeschietreflex niet zo sterk is als bij moeders die borstvoeding geven. Je doet niets fout, dit is gewoon hoe je lichaam werkt. Pak een foto of een video van je baby om je melkstroom te stimuleren.

Lees meer over dit onderwerp

Download de Zwangerschap+ app

Zwangerschap+ app

 

Download nu gratis 's werelds beste zwangerschap app. Zwangerschap+ is speciaal ontworpen om de voorgang in alle fases van de zwangerschap te volgen. Inclusief handige tips, persoonlijk dagboek en uitgebreid advies. Nu gratis te downloaden in de iOS en Android appstore.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Philips Avent

Ouderschap. Er is geen handleiding voor, maar er is wel ondersteuning


Wil je gratis, persoonlijk advies en kortingen direct in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!