1
Artikelen

Drie tekenen dat je baby goed is aangelegd


0 – 3 weken oud

Met deze korte checklist ontdek je hoe het voelt als het aanleggen goed gaat, hoe het eruitziet en hoe het klinkt. Hiervoor gelden geen vaste en duidelijke regels, want jij bent de enige die weet wanneer het goed gaat. Echt waar!

Je voelt geen pijn

Goed aanleggen is in principe pijnvrij. Je voelt misschien een beetje pijn wanneer je je baby voor het eerst aanlegt (vooral net na de bevalling), maar dit neemt normaal gesproken af zodra je kindje grotere slokken gaat nemen.

 

Je ziet ronde wangetjes

Een goed signaal dat je baby genoeg borsthuid vastheeft en niet alleen de tepel, is de volheid van de wangetjes. Daarnaast zou je nu de basis van je tepel niet meer moeten kunnen zien, maar alleen de buitenste rand van het tepelhof en natuurlijk een tevreden gezichtje.

 

Je hoort slikgeluiden

In het begin moet je waarschijnlijk heel goed luisteren, maar na een paar keer zuigen hoor je normaal gesproken een slikgeluid. Als je klikgeluiden of lucht hoort kan dat betekenen dat je kindje niet genoeg van de borst in zijn mond heeft.

 

Als je niet zeker weet of je baby goed is aangelegd (of als je gewoon wat tips wil), dan kan een lactatiekundige je voorzien van handige informatie en ondersteuning.

 

Lees meer over dit onderwerp

Download de Zwangerschap+ app

Zwangerschap+ app

 

Download nu gratis 's werelds beste zwangerschap app. Zwangerschap+ is speciaal ontworpen om de voorgang in alle fases van de zwangerschap te volgen. Inclusief handige tips, persoonlijk dagboek en uitgebreid advies. Nu gratis te downloaden in de iOS en Android appstore.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Philips Avent

Ouderschap. Er is geen handleiding voor, maar er is wel ondersteuning


Wil je gratis, persoonlijk advies en kortingen direct in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!