Met de Pastamachine kan je onder andere salades maken zoals deze met rode kool en penne. Het gerecht zal mensen verassen en is heerlijk bij de barbecue en als bijgerecht.
Porties4,Bereidingstijd:0-30 m
0-30 minuten
Groenten
Pasta- noedelmaker
Hoofdgerechten
Kaas
Pasta, noedels of rijst
Bloem
Fruit
Ingrediënten
250 gram Semola bloem
Sap van 1/4e rode kool (ongeveer 90 ml)
250 gram Semola bloem
5 gram Safraan
90 ml vocht (1 eidooier en water)
2 gekookte rode bieten
¼ rode kool
1 mango
1 rode ui
75 gram gemende olijven
2 stengels bleekselderij
200 gram paarse aardappels
100 g ongezouten walnoten
1 rode ui
4 stronken paarse witlof
1 citroen
200 gram frisee of cress sla
175 Blauwaderkaas (dolcelatte, gorgonzola)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel vloeibare honing
2 takjes peterselie
2 takjes munt
Peper en zout
Bereiding
Maak eerst de gele pasta door 250 gram Semola Bloem in de Pastamachine te stoppen. Klop het ei, safraan en het water door elkaar en stop dit in de Pastamachine Start programma 1. Snij de penne op 2 cm af.
Doe nu weer 250 gram Semola Bloem in de Pastamachine. Kies wederom programma 1 van de Pastamachine en draai de paarse penne op 2cm. Kook beide pennes in schoon water om de kleur te behouden.
Snij de rode bieten in blokjes en de paarse aardappelen in plakjes en kook beiden gaar. Snij de rode kool in mooie dunne reepjes. Snij de Mango in kleine blokjes en snij de rode ui in ringen.
Ontpit de olijven en brokkel de Gorgonola fijn. Snij de witlof blaadjes in de lengte door de helft en voeg dit aan de salade toe. Meng alle ingredienten in een grote kom tot een kleurrijke salade.
Snij de munt en peterselie zeer fijn en maak de dressing voor de salade van deze ingredienten. Breng op smaak met peper en zout. Dresseer de veldsla met de salade in een schaal en breng op smaak met de dressing.