Met je keukenmachine maak je in een handomdraai je eigen verse salades.
Ideaal om te serveren bij een barbecue maar ook als gezonde maaltijd in je lunchbox.
Porties4,Bereidingstijd:0-30 minuten
0-30 minuten
Groenten
Vegetarisch
SoupMaker
Bijgerechten
Ingrediënten
1 kleine witte kool
1 prei
1 komkommer
klein potje zilveruitjes
1 rode paprika
1 rode ui
1 wortel
50 gram rozijnen
Voor de topping:
500 gram Griekse yoghurt
1/2 bosje munt
1/2 bosje bieslook
3 tenen knoflook
zout en peper
Bereiding
Zet de julienne snijschijf in de keukenmachine. Haal de buitenste laag van de witte kool, was de komkommer, pel de ui en rasp de wortel. Plaats de wortel, de paprika en de komkommer in de keukenmachine en door de julienne snijschijf. Plaats nu de plakjes snijschijf in de keukenmachine. Plaats nu de prei, ui en witte kool in de keukenmachine. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg deze met de rozijnen toe aan de salade.
Maak nu de gezonde topping door de bieslook en de munt zeer fijn te snijden. Plet de knoflook en snij deze ook helemaal fijn. Meng deze door de yoghurt. Serveer de topping met de salade en eventueel vers gebakken brood croutons.