0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Rauwkost salade met yoghurt topping

    Met je keukenmachine maak je in een handomdraai je eigen verse salades. Ideaal om te serveren bij een barbecue maar ook als gezonde maaltijd in je lunchbox.

    Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Vegetarisch
    SoupMaker
    Bijgerechten

    Ingrediënten

    • 1 kleine witte kool
    • 1 prei
    • 1 komkommer
    • klein potje zilveruitjes
    • 1 rode paprika
    • 1 rode ui
    • 1 wortel
    • 50 gram rozijnen
    • Voor de topping:
    • 500 gram Griekse yoghurt
    • 1/2 bosje munt
    • 1/2 bosje bieslook
    • 3 tenen knoflook
    • zout en peper

    Bereiding

    • Zet de julienne snijschijf in de keukenmachine. Haal de buitenste laag van de witte kool, was de komkommer, pel de ui en rasp de wortel. Plaats de wortel, de paprika en de komkommer in de keukenmachine en door de julienne snijschijf. Plaats nu de plakjes snijschijf in de keukenmachine. Plaats nu de prei, ui en witte kool in de keukenmachine. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg deze met de rozijnen toe aan de salade.
    • Maak nu de gezonde topping door de bieslook en de munt zeer fijn te snijden. Plet de knoflook en snij deze ook helemaal fijn. Meng deze door de yoghurt. Serveer de topping met de salade en eventueel vers gebakken brood croutons.
    Rauwkost salade met yoghurt dressing

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.