1
Philips Sonicare mondverzorging

De verkleuring van tanden

 

Het is één van de eerste dingen die opvallen wanneer we met iemand praten: de kleur van de tanden. Het vormt feitelijk ons visitekaartje. Een rij witte tanden wordt over het algemeen mooier gevonden dan verkleurde tanden. Bovendien oogt een stralende glimlach gezond en geeft het zelfvertrouwen.

 

Veel mensen krijgen echter te maken met verkleuring van de tanden. Dat kan verschillende oorzaken hebben én er zijn verschillende manieren om het te behandelen.

De oorzaken van tandverkleuring

 

Is de kleur van onze tanden geel, bruin of vlekkerig, dan trekken mensen makkelijk de conclusie dat diegene zijn of haar gebit niet goed verzorgt. Dat is echter niet altijd helemaal terecht. De kleur van onze tanden wordt namelijk door twee factoren bepaald: inwendige (intrinsieke) verkleuringen en uitwendige (extrinsieke) verkleuringen.

 

Intrinsieke verkleuring is genetisch bepaald (de één is met wittere tanden geboren dan de ander) of ontstaat door bijvoorbeeld ouderdom of het gebruik van bepaalde medicijnen. Extrinsieke verkleuring wordt veroorzaakt door een laagje dat zich op de tanden en kiezen vormt door het nuttigen van bepaalde dranken en genotsmiddelen. Denk daarbij aan koffie, thee, rode wijn en sigaretten.

Wat zijn witte vlekken op tanden?

 

Een andere vorm van verkleuring is fluorose. Dit zijn (ongevaarlijke) witte vlekjes op de tanden van kinderen, die kunnen ontstaan wanneer doorkomende tanden worden blootgesteld aan te veel fluoride door bijvoorbeeld gebruik of doorslikken van te veel tandpasta.

Wat kan ik zelf tegen de verkleuring van tanden doen?

 

Goed poetsen met de juiste (elektrische) tandenborstel (en kwalitatief goede tandpasta) kan de verkleuring voor een deel verhelpen en je een witte glimlach teruggeven. Ook het met mate nuttigen van eerdergenoemde dranken en genotsmiddelen helpt verkleuringen tegen te gaan.

Wittere tanden door een bleekbehandeling

 

Een andere, zeer effectieve manier om wittere tanden te krijgen, is bleken. Er zijn bleekbehandelingen die door de tandarts of mondhygiënist worden uitgevoerd, maar er bestaan ook effectieve behandelingen voor thuis. Philips biedt met Philips Zoom! een doeltreffende en veilige methode voor een wit gebit. Als snelle 1-uurs behandeling in de tandartspraktijk of als evenzo effectieve behandeling voor thuisgebruik.

Hoe kan Philips Sonicare helpen om wittere tanden te krijgen?

Philips heeft twee varianten van de Sonicare HealthyWhite ontwikkeld, die zich, naast de verwijdering van tandplak, in het bijzonder focussen op de aanpak van verkleurde tanden en deze binnen 2 weken tot wel 2 tinten witter maken. Dit dankzij onder meer de keuze uit verschillende poetsprogramma’s.

 

Philips DiamondClean en HealthyWhite+ verwijderen tot 100% meer vlekken voor wittere tanden in slechts 1 week in vergelijking met een handtandenborstel. Geniet weer van stralend witte tanden.

 

Bekijk alle elektrische tandenborstels

Producten voor een goede mondhygiëne

Lees meer over mondverzorging

 • Mondhygiëne

  Mondhygiëne

  Lees meer over het belang van een goede mondhygiëne en gebitsverzorging. Bekijk de belangrijkste tips voor een goede gebitsreiniging en de poetsroutine.

 • Tandplak en tandsteen

  Tandplak en tandsteen

  Tandplak kan leiden tot tandsteen, maar bijvoorbeeld ook in ontstoken tandvlees. Lees hoe je tandplak en tandsteen het beste kunt voorkomen en verwijderen.

 • Tandvlees problemen

  Tandvlees problemen

  Heb je last van ontstoken tandvlees? Of andere tandvleesproblemen? Lees meer over gingivitis, parodontitis en hoe je je tandvlees gezond houdt.

 • Het melkgebit en het blijvende gebit

  Het melkgebit en het blijvende gebit

  Lees hier alles over het menselijk gebit en het melkgebit. Wat is het doel van het gebit? Waarom wisselen we onze tanden? En wat zijn de verschillen?

 • De meest voorkomende gebitsproblemen

  De meest voorkomende gebitsproblemen

  Ons gebit wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Lees meer over de meest voorkomende mond-, tand- en gebitsproblemen.

 • Elektrisch poetsen

  Elektrisch poetsen

  Kies je voor een gewone tandenborstel of elektrische tandenborstel? Bekijk de voordelen van elektrisch tandenpoetsen en leer meer over Philips Sonicare.

 • Tandenpoetsen met kinderen

  Tandenpoetsen met kinderen

  Lees over het belang van tandenpoetsen bij kinderen en hoe je ze helpt. Ontdek de voordelen van een elektrische tandenborstel voor kinderen.

 • Gevoelige tanden

  Gevoelige tanden

  Heb je last van gevoelige tanden of ervaar je pijn bij het poetsen? Dit kan te maken hebben met teruggetrokken tandvlees en blootliggende tandhalzen.

 • Tanderosie

  Tanderosie

  Wat is tanderosie en hoe herken je het? Zoals bij alle mondproblemen geldt ook voor tanderosie: voorkomen is beter dan genezen. Lees meer online.

 • Aften in de mond

  Aften in de mond

  Aften zijn kleine pijnlijke zweertjes die in de mond voorkomen. Er kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Lees meer over aften en wondjes.