1
Producten

Avent Comfort enkele elektrische borstkolf

Natural, Met fles (125 ml) SCF332/01

Problemen oplossen

Hoe moet ik de elektrische Philips Avent Comfort-borstkolf gebruiken?

Afkolven van melk met een Philips Avent elektrische borstkolf doe je wellicht niet zomaar goed. Wij zijn er om je te helpen. Volg deze eenvoudige stapsgewijze instructies.

Houd het schoon

Was je handen grondig en zorg ervoor dat je borsten schoon zijn.

Ontspan u

Ga ontspannen zitten in een gemakkelijke stoel (desgewenst ondersteun je je rug met behulp van een of meer kussens). Het helpt om een glas water binnen handbereik te hebben, samen met een foto van je baby.

Begin met afkolven

Druk het in elkaar gezette kolfgedeelte tegen je borst. Controleer of je tepel goed in het midden zit, zodat het massagekussen luchtdicht aansluit.

Druk op de aan/uitknop. De borstkolf start automatisch in stimulatiemodus en de aan/uitknop en stimulatieknop gaan branden. Je begint de zuigkracht op je borst te voelen.

Pas het ritme en de zuigkracht aan

Zodra de melk gaat stromen, kun je het zuigkrachtritme bijstellen door op een van de drie kolfstanden op het basisstation te drukken. Deze knop brandt vervolgens in plaats van de stimulatieknop.

Afhankelijk van wat je zelf het prettigst vindt, kun je eventueel een hogere zuigstand instellen die meer zuigkracht geeft. Je kunt altijd terugkeren naar een lagere zuigstand of de borstkolf op elk gewenst moment uitzetten, door op de desbetreffende knop te drukken.

Opmerking: U hoeft niet alle zuigmodi te gebruiken. Gebruik alleen de modi die u prettig vindt.

Houd het comfortabel

Gebruik de borstkolf niet langer dan vijf minuten per keer als het afkolven niet lukt. Probeer op een ander tijdstip die dag nog eens af te kolven.

Als het proces heel ongemakkelijk of pijnlijk wordt, stop je met gebruik van de pomp en vraag je je borstvoedingsconsulente om advies.

Stoppen

Schakel de borstkolf altijd uit voordat je het kolfgedeelte van je borst afneemt.

Schakel de borstkolf uit en verwijder het kolfgedeelte voorzichtig van je borst wanneer je klaar bent met kolven.

Reinig en koppel het apparaat los

Schroef de fles los van het kolfgedeelte en bereid je voor op voeden/bewaren. Trek de stekker van de motorunit uit het stopcontact. Reinig de overige gebruikte delen van de borstkolf (zie hiervoor het gedeelte over het schoonmaken van de borstkolf).

Wikkel het siliconen slangetje rond de motorunit en klik de kap vast aan het slangetje, zodat je het apparaat makkelijk kunt opbergen.

Vragen?

Neem voor vragen contact op met de Philips-klantenservice.

De informatie op deze pagina is van toepassing op de volgende modellen: SCF332/01 , SCF334/02 .

Niet waar u naar op zoek bent?

Hebben we uw vraag zo beantwoord?

Zo niet, neem dan contact met ons op.