1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Leestijd: 3 Min

    Zo kun je zelf kruidenboter maken

     

    Zelf kruidenboter of knoflookboter maken is een geweldige manier om extra smaak aan je eten te geven. Kruidenboters zijn ontzettend veelzijdig en kunnen in veel verschillende gerechten gebruikt worden, of je ze nou gebruikt om te grillen, bakken of braden. Hoe maak je knoflookboter of kruidenboter? Het is een stuk makkelijker dan je denkt! Lees verder en leer je eigen kruidenboter maken met ons simpele recept plus tips om nog meer van je kruidenboter te genieten.

    Hoe maak je kruidenboter? De ingrediënten

    Hoe maak je kruidenboter? De ingrediënten


    Dit kruidenboterrecept met knoflook is supersimpel, met slechts een paar ingrediënten en vijf gemakkelijke stappen.

    Wat je nodig hebt:

     

    • 250g zachte boter
    • 2 teentjes knoflook
    • Zout en peper naar smaak
    • 6-8 eetlepels gemengde kruiden
    • Vershoudfolie


    Je kunt een vegan kruidenboter maken met margarine in plaats van roomboter. Gebruik bijvoorbeeld een product dat geen zuivel bevat op basis van kokos-, olijf- of zonnebloemolie. Dit geldt voor zowel zelfgemaakte kruidenboter als knoflookboter.

    Methode:

     

    1. Klop de zachte boter. Gebruik een elektrische mixer om je boter op te kloppen totdat deze zacht en luchtig is. 
    2. Pers de knoflook. Snipper de knoflook en plet deze met een mes of gebruik de knoflookpers.
    3. Meng alle ingrediënten. Meng de ingrediënten tot je een gladde, romige boter hebt. Wil je een knoflookboter maken zonder kruiden, dan kun je de kruiden gewoon weg laten. En natuurlijk kun je ook kruidenboter maken zonder de knoflook. Met een staafmixer kun je snel een gladde, goed gemengde boter maken van de ingrediënten.
    4. Gebruik vershoudfolie om je boter in een staaf te rollen. Als alternatief kun je de kruidenboter in een klein schaaltje bewaren.
    5. Koel je boter. Je kunt je knoflook-en-kruidenboter maximaal twee weken bewaren in de koelkast (als 'ie dan nog niet op is!)

    Wat je nodig hebt

    Je zelfgemaakte kruidenboter gebruiken


    Je kunt nu je eigen kruidenboter maken, maar waar kun je deze nou allemaal voor gebruiken? Hier zijn een aantal van onze favoriete ideeën:

     

    • Smeer een laag op versgeroosterd brood.
    • Laat een klontje smelten op een hete biefstuk en serveer deze met perfect gekookte aardappels.
    • Maak gebakken aardappelschijfjes met knoflookboter.
    • Roer je boter door gekookte groente, zoals worteltjes of courgette, om een heerlijk bijgerecht te maken.
    • Eet je zelfgemaakte kruidenboter bij smakelijke lamkoteletjes.
    • Maak een heerlijke vleesmarinade met je kruiden- of knoflookboter.
    • Stoom vis en gebruik je kruidenboter om deze mals te houden.
    • Roer je boter door gekookte pasta of rijst voor een snelle maaltijd.


    Met dit kruidenboterrecept kun je een heerlijke kruiden-en-knoflookboter maken waarvan je familie en vrienden – en hun smaakpapillen – onder de indruk zullen zijn.

    Ontdek meer

    Ontvang €10 korting* als welkomstgeschenk

    Meld je aan en profiteer van:

    €10* korting als welkomstgeschenk

    Exclusieve kortingen en vroege toegang tot aanbiedingen

    Updates over Philips-innovaties en tips voor een gezonde levensstijl

    *
    Ik wil graag promotionele communicatie ontvangen - op basis van mijn voorkeuren en gedrag - over Philips producten, diensten, evenementen en promoties. Ik kan me gemakkelijk op elk moment uitschrijven.
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.